3 yaşın altında çocuğu olanlar dikkat!

3 yaşın altında çocuğu olanların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

3 yaşın altında çocuğu olanlar dikkat!

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Doğuş Çalışkan, yutma riskine karşı bebeklere nazar boncuğu veya kolye gibi nesnelerin takılmaması gerektiğini anlattı.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Doğuş Çalışkan, 3 yaşın altındaki çocukların üzerinde yutma tehlikesine karşı, nazar boncuğu, doğal taşlardan kolye, küpe gibi nesnelerin bulunmaması gerektiğini söyledi.

3 yaşın altında çocuğu olanlar dikkat!

Başkentte yakasında bulunan çengelli iğneyi ucu açık bir şekilde yutan 10 aylık kız bebek, götürüldüğü hastanede yapılan operasyonla kurtarıldı. Bebeğin operasyonunu gerçekleştiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çalışkan, toplumda bebeklere, nazar boncukları, altın, bazı dualar, şifalı olduğu düşünülen taşlar, kolye ve bilekliklerin takıldığını belirtti. Bu ve benzeri nesnelerin bebeklerin yutmasının ciddi riskleri de ortaya çıkardığını anlatan Çalışkan, ailelere, küçük çocuklarını mümkün olduğunca yabancı cisimlerden uzak tutmaları gerektiği uyarısında bulundu.

3 YAŞIN ALTINDAKİ ÇOCUKLARA DİKKAT!

Çalışkan, "3 yaşın altındaki hiçbir çocukta, üzerinde taşıyabileceği nazar boncuğu, doğal taşlardan kolye, küpe gibi nesnelerin bulunmaması gerekiyor. Çünkü çocuklar küçük boyutlu yabancı cisimleri tanımak için ağızlarına atabiliyor ve yutma sonucu bu nesneler soluk borularına kaçabiliyor" ifadelerini kullandı.

Bebeklerin bazen deterjan, temizleyici gibi ürünleri de yutabildiklerini belirten Çalışkan, ailelerin bu tarz konularda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER