17 yılda 150 kez kalbi durdu!

Alper Ayaz adlı kişi, Brugada sendromu nedeniyle şoklu kalp piliyle yaşıyor. Ayaz'ın yaşadığı sendrom nedeniyle 17 yılda 150 kez kalbi durdu.

17 yılda 150 kez kalbi durdu!

Brugada sendromu nedeniyle şoklu kalp piliyle yaşayan Alper Ayaz adlı kişinin 17 yılda 150 kez kalbi durdu. Ayaz, ablasyon tedavisiyle büyük bir rahatlık yaşadı.

Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu ve büyük mutluluk yaşadı.

Ayaz, 2007'de baygınlık geçirmesi ve kalbinin durması üzerine kaldırıldığı hastanede, doğuştan gelen, bin kişiden 1 ila 2'sinde rastlanan, hayatı tehdit edici ritim bozukluğuna sebep olan Brugada sendromuna sahip olduğunu öğrendi. Alper Ayaz'a, kalp ritmi düzensizleştiğinde şok vererek ritmin normale dönmesini sağlayan, "şoklu kalp pili" olarak da adlandırılan "İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör (ICD)" takıldı. Şok cihazı görevi gören bu pille yaşamaya başlayan Ayaz, sosyal hayatında birçok kez kalbinde meydana gelen ciddi ritim bozukluğu nedeniyle devreye giren ICD'nin verdiği elektroşokun etkisini yaşadı.

17 yılda 150 kez kalbi durdu!

"ABLASYONLA DAHA GÜZEL GÜNLERE ERİŞECEĞİM"

Ayaz, son aylarda kalp pilinin çok sık şoklama yaptığı ve kendini güçsüz hissettiği için Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Demir'e gitti. Ayaz'a kalbindeki düzensiz ve anormal ritmi engelleyecek ablasyon tedavisi uygulandı. Sendrom nedeniyle hastaların kalbinde elektriksel üretimde bir bozukluk olduğunu söyleyen Doç. Dr. Demir, 3 farklı tipi bulunan ve erkeklerde daha sık görülen bu sendromda, genellikle 27 ila 40'lı yaşlarda ani kalp durmalarına bağlı, hastaların yaşamını yitirdiğini ifade etti. Alper Ayaz, "2007'den beri ortalama 150 kez şok almışımdır. Dediğim gibi ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.

Alper Ayaz, uygulanan işlemden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bu durumu yaşayanların ablasyon tedavisiyle tanışması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER