15 günden uzun süren bu belirtiler baş boyun kanserini gösteriyor

Dünya üzerinde kanserin pek çok türü bulunuyor. Kimi kanser türleri anında belirti verirken, bazı kanser türleri hızlı ve sinsice yayılıyor. Sigara ve alkol kullanan 50 yaş üstü erkeklerde baş boyun kanseri riskinin yüksek olduğu ifade edildi.

15 günden uzun süren bu belirtiler baş boyun kanserini gösteriyor

Dr. Abdurrahman Yurtaslan yaptığı açıklamasında baş boyun kanserinin de sinsi bir şekilde ilerlediğini ifade etti. Erken teşhis edilmemesi durumunda sonucun ölümle sonuçlanabileceğini ifade eden uzman isim, belirtileri de sıraladı.

Özellikle ağız ve yüzde 15 günden uzun süren yaralar, ses kısıklığı ve boyundaki şişliğin en temel belirtiler arasında olabileceğini ifade eden uzman isim, belirtilerin fark edilmesi halinde mutlaka muayene gidilmesi gerektiğini söyledi.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Caner Kılıç, sigara ve alkol tüketen 50 yaş üstü erkeklerde baş boyun kanserlerinin daha sık görüldüğünü, erken teşhisin hayat kurtardığını belirtti.

GÖRÜLME SIKLIĞI ARTTI

Eylül ayının üçüncü haftası halkın bilinçlenmesini artırmak amacıyla kutlanan "Baş Boyun Kanserleri Farkındalık Haftası" dolayısıyla AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kılıç, günümüzde sıklıkla ortaya çıkmaya başlayan baş boyun kanserlerinin yüz, ağız boşluğu, geniz bölgesi, yutak, gırtlak ve burun boşluğunu ilgilendiren tümörlerin oluşturduğunu söyledi.

Hastalık teşhisinin fiziki muayene ile yapılacağını ve ekstra bir tarama yöntemine gerek olmadığını ifade eden uzman isim, tedavi için PET/BT çekilebileceğini belirtti. Dr. Yurtaslan yaptığı açıklamasının devamında baş boyun kanserinin özellikle 50 – 80 yaş arasında daha sık görüldüğünü belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER