14 aylık bebek ilk kez duydu! Anne gözyaşlarını tutamadı

Doğuştan işitme engelli 14 aylık bebek, biyonik kulak tedavisi ile duymaya başladı. Bebeğinin duyduğu anları gören anne ve baba ise büyük mutluluk yaşadı.

14 aylık bebek ilk kez duydu! Anne gözyaşlarını tutamadı

Doğuştan işitme engelli 14 aylık bebek, geçirdiği kulak operasyonu ile duymaya başladı. Bebeğinin duyduğu anları gören anne ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Doğuştan işitme engelli 14 aylık Ukraynalı Leia Dynnyk, tedavi için geldiği İzmir'de duymaya başladı.
Ukrayna'da yaşayan Dynnyk çifti, bebekleri Leia'nın tedavisi amacıyla yakınlarının tavsiyesiyle İzmir'deki özel bir hastaneye başvurdu. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Özüer, Leia için biyonik kulak tedavisi önerdi. Özüer ve ekibi, bebeğe biyonik kulak operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon sonrası biyonik kulak cihazından gelen ilk sesten korkan bebek, ağlamaya başladı. Leia, annesinin seslenmesiyle sakinleşti. Bu sırada annenin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

14 aylık bebek ilk kez duydu! Anne gözyaşlarını tutamadı

"BEBEĞİMİZ NİHAYET ANNE VE BABASININ SESİNİ DUYDU"

Bebeğin doğuştan ileri derecede işitme engeli olduğunu anlatan Prof. Dr. Özüer, "Tıpkı yeni doğmuş bebek gibi sesleri tanımaya başlıyor. Bu süreçten sonra konuşma ve dil gelişimi oluyor. Bu süreç bir yılı kapsıyor" diye konuştu. Bebeği Leia'nın duyduğu anları gören Anne Mariana Dynnyk ise "Bebeğimiz nihayet anne ve babasının sesini duydu, bu bizi çok mutlu etti" dedi. Baba Oleksii Dynnyk de Türkiye'de kısa zamanda tedavi edilen bebeklerinin duymasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

14 aylık Ukraynalı Leia'nın duymaya başlaması ile büyük heyecan ve mutluluk yaşadıklarını belirten anne ve baba, doktor ile ekiplere teşekkür etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER