Vali Vasip Şahin Pursaklar Belediyesi kurban kesim alanını inceledi

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde kurban kesim alanlarında gerekli hazırlıklar tamamlandı ve deneme kesimi gerçekleştirildi. Yapılan denemede Ankara Valisi Vasip Şahin'de hazır bulundu.

Vali Vasip Şahin Pursaklar Belediyesi  kurban kesim alanını inceledi

Arefe günü olmasından dolayı Kurban pazarları en yoğun anlarından birisini yaşıyor. Pazarların yoğunluğunun idare ve organize edilmesi açısından yapılan hazırlıklar büyük önem taşıyor.

PURSAKLAR'DA KESİM ALANI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Pursaklar ilçesinde de belediye yönetimi günler öncesinden ilçenin farklı noktasında kurban kesim ve satış alanı konusunda gerekli hazırlıkları yaptı. Pursaklar Belediyesi'ne bağlı ekipler hem kesilecek hayvanlar ile satıcılarını, hemde söz konusu alanların uygunluğunu inceledi.

Vali Vasip Şahin Pursaklar Belediyesi  kurban kesim alanını inceledi

Bayram öncesinde Pursaklar Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Gümüşoluk Kurban Kesim Tesisinde çalışmaların ne durumda olduğunun görülmesi adına bir ziyaret gerçekleştirildi.

VALİ ŞAHİN KESİM ALANINI İNCELEDİ

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin alanı ziyarete gelen Ankara Valisi Vasip Şahin ile beraber deneme kesimini yerinde takip etti. Alan ile ilgili konuşan Vali Şahin "Kurban ibadetinin en güzel şekilde, en temiz şekilde yapılmasının altyapısı hazırlanmış. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Burada veteriner kontrolünde hijyen şartları sağlanmış alanlarda kurban ibadetlerini yerine getirmelerini de çok büyük fayda var" diyerek kurban kesim alanını onayladı.

Kesim sürecinin istenilen gibi olup olmadığını denetleme amacıyla kesilen kurbanın etlerinin yetim çocuklara dağıtılacağı öğrenildi.

PURSAKLAR BELEDİYESİ HAZIR

Pursaklar Belediyesi yüzlerce vatandaşın dolacağı kurban kesim alanları için kesim anını beklemeye başladı. Herhangi bir olağan dışı olayın olmaması adına ekipler teyakkuzda olacak. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de vatandaşların rahatlığı için çalıştıklarını ifade etmişti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER