Pursaklar Belediyesi'nin eğitim verdiği kadınlar sergi açtı

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde belediye tarafından verilen eğitimlerden faydalanan kadınlar güzel projeler ortaya koymayı sürdürüyor. Bu kapsamda Hanım Evlerinde eğitim alan kursiyerler mini bir sergi düzenledi.

Pursaklar Belediyesi'nin eğitim verdiği kadınlar sergi açtı

Pursaklar Belediyesinin üzerinde en çok durduğu konular arasında ilçe kadınlarının eğitim seviyelerinin artırılması yer alıyor. Açılan Hanımevleri ile kadınların hem sosyalleşmesi hem de kendilerine yeni amaçlar bulması sağlanırken, toplumun her kesiminden bu faaliyetleri destekleyen mesajlar geliyor.

PURSAKLARIN KADINLARI MARİFETLERİNİ GÖSTERDİ

Hanımevlerinde verilen kurslardan faydalanan kadınlar yaz aylarında bir sergi açarak hünerlerini gösterdi. İlçe kadınlarının el emekleri ürünler ziyaretçilerden tam not aldı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de sergilerde yer alan her ürünün büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi. Başkan Çetin " Her bir ürün, kursiyerlerimizin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını gözler önüne seriyor. Kurslarımız ayrıca kursiyerlerin özgüvenlerini kazanmaları açısından da büyük önem arz ediyor. Burada kazandıkları altın bilezikleri ile kendi işlerinin patronları olmalarına da büyük olanak sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

HANIMEVLERİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Başkan Ertuğrul Çetin sözlerini verilen eğitimlerin karşılığının bu şekilde alınmasından duyduğu sevinci dile getirerek sonlandırdı.

Hanımevleri yılın her döneminde faaliyetlerini sürdürüyor. İlçe kadınlarının bu yerlerden faydalanması için ilgili kurumlara başvuru yapması gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER