Pursaklar Belediyesi öğrenci sağlığı için okul kantinlerini denetliyor

Yeni eğitim döneminin başlaması ile beraber milyonlarca öğrenci okullarda beslenmeye başladı. Bu nedenle ilçedeki öğrencilerin sağlık sıkıntısı yaşamasını istemeyen Pursaklar Belediyesi kantinlerde satılan ürünleri kontrol etmeye başladı.

Pursaklar Belediyesi öğrenci sağlığı için okul kantinlerini denetliyor

7 yaşından 18 yaş aralığına kadar farklı yaş grubundaki öğrenciler günün büyük bir kısmını okullarında geçirmeye başladı. Kantinte satılan gıdaların hijyenik ve sağlıklı olup olmadığı aileler tarafından önemsenirken Pursaklar Belediyesi de bu konuda harekete geçti.

OKUL KANTİNLERİ MERCEK ALTINA ALINDI

Pursaklar Belediyesine bağlı zabıta ekipleri ilçe sınırları içerisinde yer alan eğitim yuvalarını gezerek kantinlerde denetlemeler gerçekleştiriyor. Yapılan denetlemelerde satılan ürünlerin sağlığa elverişli olup olmadığı, kantin görevlilerinin gerekli şartları taşıyıp taşımadığı gibi hususlara dikkat ediliyor.

Pursaklar Belediyesi öğrenci sağlığı için okul kantinlerini denetliyor

Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Öğrencilerimizin, sağlıklı gıdalara ulaşabilmeleri için okul kantinlerindeki, yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihlerini, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını ve çalışma ruhsatlarını kontrol ediyoruz" denilerek öğrenci aileleri olmak üzere tüm vatandaşlara bilgi verildi.

OKULLARDA KANUN DIŞI SATIŞA İZİN VERİLMİYOR

Saatler boyunca eğitim aldıkları okullarda sağlıklı beslenmeleri istenen öğrenciler için denetlemeler devam edecek. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğul Çetin'de daha önceki söylemlerinde öğrencileri çok önemsediklerini ifade etmişti. Bu kapsamda okullarda yapılan çalışmalar önem taşımaya devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER