Pursaklar Belediyesi Mahalle Konakları ile kültür mirasına sahip çıkıyor

Nesiller ilerledikçe ve yıllar geçtikçe insanların eski dönemlere dair özlemi daha çok artıyor. Binaların yoğunlaşmasından dolayı mahallelerde yapılan etkinlikler artık farklı alanlarda yapılıyor.

Pursaklar Belediyesi Mahalle Konakları ile kültür mirasına sahip çıkıyor

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde insanların eskiden mahallelerinde yaptıkları etkinlikleri aynı samimiyetleri ile gerçekleştirmesi için açılan Mahalle Konaklarına ilginin yüksek olduğu öğrenildi.

KONAKLAR VATANDAŞLARIN ÖZEL GÜNLERİ İÇİN HAZIR

Pursaklarda yaşayan vatandaşların sosyalleşme ve kalabalıkların katılımı ile gerçekleştirecekleri etkinlikler için uygun yer sağlayan Mahalle Konakları Pursaklar'ın 3 farklı yerinde bulunuyor.

Taziyeden bayramlaşmaya, asker uğurlamasından, eğlencelere kadar pek çok program için kullanılan konaklar ile ilgili Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin bir açıklamada bulundu.

Pursaklar Belediyesi Mahalle Konakları ile kültür mirasına sahip çıkıyor

Başkan Ertuğrul Çetin "İlçemize kazandırdığımız kültürel değerlerimizi ve geleneklerimizi yaşatmak amacıyla 3 ayrı mahallemizde hizmet veren Mahalle Konaklarımız da hemşehrilerimizin büyük takdirini kazanıyor. Mahalle Konaklarımızla birlikte Mahalle Kültürlerini yeniden yaşatmayı amaçlıyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda ilçemize değer katacak yeni yatırımlarla ve yeni yaşam alanları ile hemşehrilerimizin karşısına çıkmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz’ dedi.

3 FARKLI MAHALLEDE BULUNUYOR

Altınova, Karşıyaka ve Sirkeli Mahalle Konağına dair daha detaylı bilgiler Pursaklar Belediyesinden alınabiliyor.

Pursaklar halkı mahallelerinde yapamadıkları etkinliklerini burada yapıyor. Vatandaşlar uygun alan bulmanın memnuniyeti ile samimi bir şekilde programlarını gerçekleştirme fırsatı yakalıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER