Pursaklar Belediyesi kendi ürettiği gıda ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

Tarım arazilerini üretime kazandırarak, sosyal belediyecilik anlayışını benimsediğini ifade eden Pursaklar Belediyesi, kendi ürettiği gıda ürünlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

Pursaklar Belediyesi kendi ürettiği gıda ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

Ekonomik koşulların giderek zorlaştığı dönemde belediyelerin destekleri de vatandaşlar için büyük bir yer tutuyor. Pursaklar Belediyesi ilçe halkı için birbirinden farklı projelere imza atarken bu kez ihtiyaç sahibi aileler için verilen desteğe ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Atıl durumda bulunan tarım arazilerinde üretim seferberliği başlatan Pursaklar Belediyesi, yerli tohumlardan elde ettiği arpa, mercimek, nohut ve buğdaydan elde ettiği unu, Sirkeli Bal Ormanında ürettiği balları, yetim ve öksüz çocuklar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

PURSAKLAR BELEDİYESİ KENDI ÜRETTİĞİ BAL, ARPA, BUĞDAY, MERCİMEK VE NOHUTU İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DAĞITIYOR

Pursaklar ilçesi Sirkeli Mahallesinde bulunan bal ormanını ziyaret eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, bal hasadını dikkatlice incelerken belediye ekiplerince ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak olan buğday, mercimek, arpa ve nohut ürünlerini teker teker inceledi.

Pursaklar Belediyesi kendi ürettiği gıda ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

Evinde yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlara ürünleri aşevi aracılığı hazır hale getirerek evlerine götüren belediye ekipleri desteklerin devam edeceğini ifade etti. '‘Üreterek paylaşmak bizim temel ilkemiz’’ diyen Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, bu yılda bir hasat mevsiminin sonuna geldiklerini belirtti. Başkan Çetin; ‘‘Yıllardır tarıma uygun arazilerimizi ekiyoruz. Arpa, buğday, mercimek ve nohut yetiştiriyoruz. Elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz.

Pursaklar Belediyesi kendi ürettiği gıda ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı - Resim : 2

Bir taraftan da aşevimizde sıcak yemeğe dönüştürerek, yine yemek yapamayacak durumdaki büyüklerimize günlük sıcak yemek olarak veriyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu. Üretime ve ihtiyaç sahibini vatandaşlara yardımların devam edeceğini ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

SONRAKİ HABER