Pursaklar Belediyesi iş arayan vatandaşlar için buluşmalar düzenliyor!

İşsiz vatandaşların iş bulmalarına yardımcı olmak için harekete geçen Pursaklar Belediyesi bünyesinde yer alan istihdam şefliği aracılığı ile buluşmalar organize ediyor. İş arayanlar ve iş verenleri bir araya getiren uygulamada şu ana kadar binlerce kişi iş sahibi oldu.

Pursaklar Belediyesi iş arayan vatandaşlar için buluşmalar düzenliyor!

Pursaklar ilçesinde işsizlik sorununun önüne geçilmesi adına Pursaklar Belediyesi çalışmalar başlatma kararı almıştı. Bu kapsamda belediye, iş arayan ile iş sahiplerini aynı ortamda bir araya getirme yoluna gitmişti.

PURSAKLAR BELEDİYESİ İŞSİZLİK SORUNUNU

Son 5 yılda toplamda 52 buluşma düzenleyen ve bu buluşmalarda bir çok insanın iş sahibi olmasına aracı olan Pursaklar Belediyesi bu buluşmalara son yıllarda daha fazla ağırlık verdi. 52 buluşmanın 33 tanesi 2023 yılında gerçekleşirken, bu hizmet sonucu 5 yılda 4 bine yakın insanın işsizlikten kurtulduğu öğrenildi.

Pursaklar Belediyesi iş arayan vatandaşlar için buluşmalar düzenliyor!

İlçe sakinlerinin istihdam edilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin “Esnaflarımızla iletişim halinde kalarak ilçe halkımıza yeni iş imkânları sunduk” dedi. Başkan Çetin ayrıca "İşletmelerimize de yardımcı olarak eleman açıklarını doğru adaylarla hızlı bir şekilde kapatmalarına yardımcı olduk. Dün olduğu gibi bugün de yarında esnaflarımızla sürekli iletişim halinde kalarak vatandaşlarımıza yeni iş imkânları sunmaya devam edeceğiz’’ diyerek bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlara açık kapı bıraktı.

5 YILDA BİNLERCE PURSAKLAR SAKİNİ İŞ SAHİBİ OLDU

İnsanların bir gelir kapısı olması ve hayatlarını sürdürebilmesi açısından önemli bir hizmet olarak görülen buluşmalar ile ilgili rakamsal bilgiler paylaşıldı. Pursaklar Belediyesi kaynaklarından alınan bilgiye göre 5 yılda iş sahibi ve iş verenler bir araya getirilerek toplam 3948 kişinin iş sahibi olması sağlandı.

Pursaklar ilçesinde bu hizmetten yararlanarak işsizlikten kurtulan vatandaşlar büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler. İlerleyen dönemde yeni buluşmalar ile rakamların çok daha yukarı çekilmesi beklenir.

SONRAKİ HABER