Pursaklar Belediyesi ilçedeki yeşil alanları korumak için harekete geçti

Aşırı sıcakların günlerdir sürdüğü Ankara'da park ve bahçeler bu durumdan olumsuz etkileniyor. Konu ile ilgili olarak Pursaklar ilçesinde bu durumu tersine çevirmek için hamleler yapılıyor.

Pursaklar Belediyesi ilçedeki yeşil alanları korumak için harekete geçti

İlçe sakinlerinin boş zamanlarını rahat bir şekilde değerlendirebilmesi için park ve bahçe inşaatı gerçekleştiren Pursaklar Belediyesi, bu alanları koruma yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

SULAMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Konu ile ilgili Pursaklar Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada yeşil alanların kurak hale gelmemesi için yapılan sulama çalışmasından bahsedildi. Söz konusu paylaşımda "Sıcak havalarda suya ihtiyaç duyan yeşil alanlarımızın su ihtiyaçlarını karşılıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Pursaklar Belediyesi ilçedeki yeşil alanları korumak için harekete geçti

Susuz kaldıklarında kurumaları yönünden hassas olan çimler ile ilgili aşırı sıcaklar geçene kadar aynı çalışmanın sürmesi bekleniyor. Pursaklar Belediyesi ekiplerinin yürüttüğü bu çalışma sayesinde park ve bahçelerde canlılık ve sakinlik sürdürülüyor.

HALK YEŞİL ALANLARI SEVİYOR

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de yaptığı çeşitli açıklamalarda vatandaşların rahatlığı için mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etmişti. Pursaklar halkının da park ve bahçelere ilgisinin yoğun olması bu ilginin sürekli olmasında en önemli etkenlerden birisi olarak göze çarpıyor.

Pursaklar halkı yoğun sıcakların dindiği saatlerde bu yerlere daha çok ilgi gösteriyor. Ekiplerin yaptığı sulamaların ardından insanlar aynı rahalıkta söz konusu yerlerde vakit geçiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER