Pursaklar Belediyesi ihtiyaç sahibi ve yetim çocukları ücretsiz olarak sünnet edecek

Erkek çocuklarının hayatlarının ilk yıllarında yaptırdığı sünnet maddi ve manevi olarak pek çok anlam ifade ediyor. Sağlık açısından şiddetle tavsiye edilen bu işlem İslami olarak da önemli bir uygulamadır.

Pursaklar Belediyesi ihtiyaç sahibi ve yetim çocukları ücretsiz olarak sünnet edecek

Alimlerin çocuğunun dini olarak yapılması vacip olarak gösterdiği sünnet tıbbi anlamında da erkeğin sağlığı açısından bir çok fayda barındıran bir işlem olarak ifade ediliyor. Her sene binlerce çocuk sünnet ettirilirken bazı çocuklar maddi sebeplerden dolayı sünnet olmada akranlarına göre gecikebiliyor.

KAYITLAR YARIN BAŞLIYOR

Bu konuda Ankara'nın Pursaklar ilçesinde önemli bir hizmet uygulanacak. Pursaklar Belediyesi tarafından geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu senede yardım alan ailelerin çocukları ile öksüz ve yetim çocukları ücretsiz olarak sünnet ettireceği duyuruldu.

Konu ile ilgili Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Ücretsiz Sünnet kayıtlarımız başlıyor. Sosyal yardım alan ailelerimizin çocukları, öksüz ve yetim çocuklarımız için ücretsiz sünnet kayıtlarımız 24 Haziran Pazartesi günü başlıyor" denilerek bilgilendirme yapıldı.

Pursaklar Belediyesi ihtiyaç sahibi ve yetim çocukları ücretsiz olarak sünnet edecek

ADRES BELLİ OLDU

Yarın başlayacak olan kayıtlar 5 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Konu ile ilgili bilgi sahibi olmak ve bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin Pursaklar Yaşam Merkezi Tebessüm Çarşısına gitmesi gerekiyor. Gitme imkanı olmayanlar için ise ilgili telefonlardan gerekli bilgiler verilecek.

Gerçekleşecek olan sünnet hizmetine yoğun bir başvuru sürecinin yaşanması bekleniyor. İhtiyaç sahibi olan çocuklara Pursaklar Belediyesi tarafından yıl boyu farklı şekillerde yardımlar yapılmaya devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER