Pursaklar Belediyesi hizmetlerinden yapay zeka asistanı ile bilgi alınabiliyor

Pursaklar Belediyesi geçtiğimiz yıllarda ilçe sakinlerinin hizmetlerden daha kolay bilgi sahibi olması için bir atılım gerçekleştirmişti. Söz konusu hamle ile yapay zekalı çağrı merkezi sayesinde Whatsapp üzerinden kolayca bilgi sahibi olunması amaçlanmıştı.

Pursaklar Belediyesi hizmetlerinden yapay zeka ile bilgi alınabiliyor

Teknoloji zaman içinde değişip geliştikçe insanların sosyal hayatında da bir takım yenilikler yaşanıyor. Teknolojik gelişmelerden eğlence amaçlı olduğu kadar zorunlu hizmetlerde de yararlanılıyor.

PURSAKLARIN YAPAY ZEKASI: TEDİ

Pursaklar Belediyesi de bu doğrultuda insanların oturdukları yerden belediyeden istedikleri konu hakkında bilgi almaları için yapay zekadan yararlandı. Whatsapp üzerinden vatandaşlar Pursaklar Belediyesinin tüm birimleri ve faaliyetlerine dair bilgi alabiliyor. Pursaklar sakinleri bu hizmet ile çok kısa bir süre içinde merak ettiği sorunun yanıtını öğrenme fırsatı yakalıyor.

Pursaklar Belediyesi hizmetlerinden yapay zeka asistanı ile bilgi alınabiliyor

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de "Artık her şey bir tık uzağınızda" diyerek vatandaşlara bu seçenekten yararlanma çağrısı yaptı. Başkan Çetin "Pursaklar yapay zekalı çağrı merkezimiz ile Whatsapp hattımızdan 7/24 tüm birimlerimiz ve faaliyetlerimiz hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz" dedi.

BELEDİYE HİZMETLERİNE DAİR MERAK EDİLENLER ANINDA YANITLANIYOR

Ankara Kedisinden esinlenilerek dijital ortamda oluşturulan Tedi ile Pursaklar ilçesinde vatandaşların belediyeye gitmek ya da bir kişi ile konuşmasına gerek kalmadan merak edilen sorular yanıtlanıyor. Pursaklar Belediyesi yapay zeka asistanı TEDİ ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER