Pursaklar Belediyesi geri dönüşüme katkı sağlamaya devam ediyor!

Pursaklar Belediyesi vatandaşların geri dönüşüm konusu hakkında daha fazla bilinçlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. İlçede çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için son yıllarda çeşitli programlar hayata geçirildi.

Pursaklar Belediyesi geri dönüşüme katkı sağlamaya devam ediyor!

Çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak ve geri dönüşüm sürecine toplumun her kesiminden vatandaşların katılması için Pursaklar Belediyesi projeler geliştirmeye devam ediyor.

Pursaklar Belediyesi geri dönüşüme katkı sağlamaya devam ediyor!

PURSAKLAR'DA GERİ DÖNÜŞÜM RÜZGARI

Son yıllarda ilçe genelinde bu konuda bir çok adım atan Pursaklar Belediyesi ilçenin bir çok noktasına geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Öğrencilerin katılımı ile de programlar düzenleyen Pursaklar Belediyesi pazar yerlerinden çıkan atıklardan gübre üretimi yaparak geri dönüşüme katkıda bulundu.

Pursaklar Belediyesi geri dönüşüme katkı sağlamaya devam ediyor! - Resim : 2

Göreve geldikleri ilk zamanlardan itibaren Pursaklar ilçesinin temiz kalmasına ve geri dönüşüm konusunda ilerlemesine özen gösterdiklerini ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin “5 yıl içerisinde çevre dostu projelerle, Sıfır Atık Projemiz kapsamında ilçemizde oluşan atıkları değerlendirerek, doğayı ve çevremizi koruyacak şekilde örnek bir belediye anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürdük” dedi.

ÇEVRE DOSTU NESİLLER YETİŞTİRMENİN ÖNEMİ

Çevreyi temiz tutmak kadar çevrenin temiz tutulması gerektiği bilincine sahip nesiller yetiştirmenin de önemine vurgu yapan Başkan Çetin “Atıkların doğaya zarar vermesini önüne geçmek adına düzenlemiş olduğumuz çeşitli etkinliklerle çevreye duyarlı ve çevre dostu bireyleri yetiştirmeye katkıda bulunduk. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakabilmek için geri dönüşüm çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Pursaklar ilçesinde devam eden geri dönüşüm çalışmalarına ek olarak yeni projeler hayata geçirilmesi bekleniyor. Çevreyi temiz tutma konusunda yapılan çalışmaların insan sağlığına pozitif katkı sağladığı da biliniyor.

SONRAKİ HABER