Pursaklar Belediyesi geleceğin yeteneklerini seçmek için DENEYAP sınavı yaptı

T3 Vakfı ile yapılan iş birliği kapsamında genç nesillerden yeni yetenekleri keşfetme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Pursaklar'da gerçekleştirilen sınavda öğrenciler marifetlerini gösterdiler.

Pursaklar Belediyesi geleceğin yeteneklerini seçmek için DENEYAP sınavı yaptı

Ortaokul ve lise çağındaki gençlerin teknoloji alanında eğitimler aldığı DENEYAP Atölyelerine gösterilen ilgi artarak sürüyor. Gençlerin hayatlarını şekillendirecek bilgiler edinebileceği ve kendi yeteneklerinin farkına varacağı kurslarda her sene çok sayıda genç eğitim görüyor.

GENÇLERİN SINAV HEYECANI

Türkiye'nin farklı ilçelerinde yapılan seçme sınavları Ankara'nın Pursaklar ilçesinde de gerçekleştirildi. Milli teknoloji hamlesinde önemli bir yer edinen T3 Vakfı ile Pursaklar Belediyesi'nin yaptığı ortak çalışma kapsamında ilçede bir sınav gerçekleştirildi.

Pursaklar Belediyesi geleceğin yeteneklerini seçmek için DENEYAP sınavı yaptı

Daha öncesinde online sınav ve çevrimiçi eğitim ve görev tamamlama süreçlerini geçen öğrenciler uygulamalı sınava girdiler. Kendileri için oluşturulan alanda istenileni yapan gençlere Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin moral vermek için hazır bulundu.

"YARINLARIMIZ İÇİN BÜYÜK UMUT VERİCİ"

Konu ile ilgili konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Çetin "DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı’na katılan tüm öğrencilerimize başarılar diledim. Size güveniyorum. Geleceğin bilim insanlarının yetiştiği DENEYAP Atölyelerine öğrencilerimizin yoğun ilgileri, istekleri yarınlarımız için büyük umut verici" şeklinde konuştu.

Başkan Çetin sözlerinin devamında eğitime ve gençlere yatırımlarının süreceğini vurguladı. Bu kapsamda yakın dönemde alt yaş gruplarına yönelik yeni çalışmaların yapılması bekleniyor

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER