Pursaklar Belediyesi Gazze'den gelen çocukları Endemik Vadi'de ağırladı

Aylardır devam eden ve dünyanın gözü önünde bir insanlık dramının yaşandığı Gazze'de çocuklara yönelik saldırılar sürüyor. Binlerce masum çocuğu katledildiği savaştan yaralı olarak kurtulabilen bazı çocuklarda Türkiye'de tedavi altına alınıyor.

Pursaklar Belediyesi Gazze'den gelen çocukları Endemik Vadi'de ağırladı

Bu kapsamda savaşın ilk günlerinden beri bölgeye insani yardım gönderen ve yaralıları tahliye edip tedavi eden Türkiye çalışmalarını halen sürdürüyor. Tedavileri devam eden çocuklara moral amaçlı ziyaretler ve programlar gerçekleştiriliyor.

Pursaklar Belediyesi Gazze'den gelen çocukları Endemik Vadi'de ağırladı

ANKARA'DA TEDAVİ GÖRÜYORLAR

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde de savaştan kurtulan ve şehirde tedavi gören çocuklar için bir etkinlik düzenlendi. Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan etkinlik kapsamında 4 aydır Ankara'da tedavi gören Filistinli çocuklar Endemik Vadi'yi gezdiler.

Bombaların ve füzelerin altından gelerek Türkiye'de tedavi gören çocuklar ile aileleri uzun bir zaman sonra keyifli ve eğlenceli zaman geçirme fırsatı buldu. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de çocukların mutluluğuna ortak olmak için Endemik Vadi'ye gitti.

Pursaklar Belediyesi Gazze'den gelen çocukları Endemik Vadi'de ağırladı - Resim : 2

SAVAŞIN ÇOCUKLARINA MORAL ETKİNLİĞİ

Gazze'den gelen misafirleri Endemik Vadi'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Çetin "Hepimizin yakından büyük bir acıyla takip ettiğimiz gibi, Gazze’de büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Buradaki misafirlerimiz büyük bir yıkımın içinden kurtularak, ülkemizde sığındılar. Biz de yaşadıkları acıları bir nebze olsun unutturmak, kendilerini mutlu etmek ve biraz rahat ettirmek adına kardeşlerimizi, Endemik Vadimizde ağırladık" dedi.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin sözlerini savaşın en kısa zamanda sona ermesini temenni ederek sonlandırdı. Ziyarette ise Gazzeli çocuklar alandaki hayvan ve bitkileri yakından görme fırsatı yakaladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER