Pursaklar Belediyesi evcil hayvanlar parkında canlıları koruma altında tutuyor

Ankara'nın hayvanlara yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan ilçesi Pursaklar'da hizmetler güncellenerek sürdürülüyor. Şehre özgü ve nesli tükenme tehlikesi yaşayan hayvanları koruma altına alan belediye, bir yandan da vatandaşlara yeni ziyaret etme alanları oluşturuyor.

Pursaklar Belediyesi evcil hayvanlar parkında canlıları koruma altında tutuyor

Endemik Vadi gibi ünü ilçe ve şehir sınırlarını aşan bir doğal yaşam alanı ve parkına sahip olan Pursaklar Belediyesi evcil hayvanlara yönelik de hizmetlerde bulunuyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda ilçede faaliyetlere başlayan Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi kanatlı hayvanları koruması ile biliniyor.

KANATLI DOSTLARA ÖZEL İLGİ

Bünyesinde 20 farklı farklı kanatlı hayvan bulunduran bu alanda belediye tarafından görevlendirilen uzmanlar canlılar ile yakından ilgileniyor. Yetiştirilen ve üremeleri sağlanan kuşların sayıları istenen seviyeye ulaştıkça doğaya salınması hedefleniyor.

Pursaklar Belediyesi evcil hayvanlar parkında canlıları koruma altında tutuyor

Evcil Hayvanlar Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi, kanatlı canlılara ek olarak sokaktaki hayvanlara da yardım etmesi ile adından söz ettiriyor. Bu yer ile sokak hayvanlarının ihtiyaç duyduğu tedavilerinin yapılması ve kısırlaştırılması gibi tıbbi işlemlerde uygulanıyor.

ZİYARET EDİLEBİLİYOR

Son günlerde bu alanda Pursaklar Belediyesi çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Verdiği hizmet haricinde vatandaşların ailece gelip canlıları yakından gördüğü bu alanın daha iyi bir görünüme kavuşması amaçlanıyor. Özellikle küçük yaştaki çocukların bu yerlere ilgisinin daha fazla oluşu ile yeni nesillere canlı ve doğa sevgisi kazandırılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER