Pursaklar Belediyesi engelli vatandaşlar için sokaklara şarj istasyonları kurdu

Teknolojinin getirdiği imkanlar sayesinde engelli vatandaşlar günlük hayatta daha fazla yer almaya başladı. Bu kapsamda engelli bireylerin sıkça kullandığı akülü arabalar için Pursaklar Belediyesi bir hizmet gerçekleştirdi.

Pursaklar Belediyesi engelli vatandaşlar için sokaklara şarj istasyonları kurdu

Engelli bireyler fiziki durumları el vermesi halinde istedikleri yere akülü arabalar yardımı ile gidiyor. Akülü arabaların onlar için bir ayak vazifesi görmesi bu araçların enerjisinin yeterli olmasının mecburiyetini beraberinde getiriyor.

Bu nedenle gün içinde menzil sıkıntısı çekmeden ulaşımlarını kolaylıkla yapabilmeleri adına Pursaklar Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu, Selçuklu ve Hicret Cami meydanlarına engelli bireyler için engelli aracı şarj istasyonları kurduğunu açıkladı.

Pursaklar Belediyesi engelli vatandaşlar için sokaklara şarj istasyonları kurdu

ENGELLİLER İÇİN SOSYAL YAŞANTIDA BÜYÜK KOLAYLIK

Gerçekleştirdikleri hizmet ile ilgili konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin "En önemli üç büyük meydanımız olan Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı, Hicret Meydanı, Selçuklu Meydanına yerleştirdiğimiz Engelli Aracı Şarj İstasyonları ile akülü tekerlekli sandalye kullanan hemşehrilerimize büyük kolaylık sağlıyoruz. Dışarıdayken şarjları azalan ve biten araçlarını engelli vatandaşlarımız, evlerine gitmelerine gerek kalmadan şarj ederek, sosyal yaşantılarını böylelikle gönül rahatlığıyla devam edebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Pursaklar'da ikamet eden vatandaşlar bu hizmet aracılığı ile şarjları azaldığında meydanlarda işlerini görebilecek. Gün içinde daha fazla dışarıda kalabilme fırsatı yakalayan engelli vatandaşların bu hizmete büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER