Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi'de lavanta hasadına başladı

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yaz aylarında görsel bir güzellik kazandıran lavantaların hasat işlemine başlandı. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de yapılan hasat işlemini yerinde takip etti.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi'de lavanta hasadına başladı

Başkent Ankara'da yapılan tarım faaliyetleri kapsamında önemli bir yere sahip olan Lavantalar her sene olduğu gibi bu senede insan ve toplum sağlığında kullanılmak üzere toplanıyor.

Konu ile ilgili olarak Pursaklar Belediyesi lavanta toplama işlemlerine başladıklarını duyurdu. Pursaklar Belediyesinin ve Ankara'nın önemli yerlerinde olan Endemik Vadide yapılan lavanta hasat işlemine Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de katıldı. Başkan Çetin lavanta toplama işlemi ve yaptıkları çalışmanın geçmişine dair açıklamalarda bulundu.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi'de lavanta hasadına başladı

BAŞKAN ÇETİN YAPILAN İŞLEMLERDEN BAHSETTİ

Başkan Ertuğrul Çetin Endemik Vadi'deki hasat işlemi ile ilgili "3,4 yıl önce ektiğimiz bu bahçe bugün artık en verimli hale geldi. Özenle topladığımız bu lavantaların yağlarını çıkararak gelen öğrencilerimize nasıl bir süreçten geçtiğini anlatarak gösteriyoruz. Tabi sadece lavanta yağı için değil aynı zamanda rengârenk bir cümbüş, mis gibi bir koku ve en önemlisi de bal arılarının bolca faydalandığı bir alan haline geliyor. Civarda arıcılık yapan bütün kardeşlerimizin de işi kolaylaşmış oluyor" şeklinde konuştu.

Endemik Vadinin görsel anlamda daha çok ilgi çekmesini sağlayan lavanta ekme işleminin düzenli olarak sürmesi bekleniyor. Vatandaşlarda bu alana gelerek manzara eşliğinde fotoğraf çekiniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER