Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi öğrencilerin eğitim merkezi oldu

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde canlı ve bitkileri koruma ve insanlara doğayı tanıtma vazifesi gören Endemik Vadi öğrenciler tarafından da ilgi görüyor. Farklı ilçelerden vadiyi gezmeye gelen öğrenciler Ankara'nın sembol canlılarını da yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi öğrencilerin eğitim merkezi oldu

Açıldığı günden bu yana Ankara halkının aile ve arkadaşları ile beraber eğlenceli anlar geçirdiği Endemik Vadi aynı zamanda bir eğitim yuvası vazifesi görüyor. Ankara genelindeki ilçelerdeki okullardan gelen öğrenciler öğretmenleri ve eğitmenleri eşliğinde Endemik Vadiyi gezerek canlılar ve bitkiler dünyasını görerek bilgi sahibi oluyor.

Ankara'ya özgü endemik bitki ve Ankara keçisi, Ankara kedisi, Ankara güvercini ve Ankara tavşanı gibi şehrin sembol hayvanlarını yakından tanıyor.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi öğrencilerin eğitim merkezi oldu

ÖĞRENCİLER YAŞADIKLARI ŞEHRİN BİTKİ VE CANLILARINI KEŞFEDİYOR

Öğrencilerin bu yere gelip bilgi sahibi olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin "Endemik Vadimiz Ankara’daki bütün okulların ve çocukların büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Ziyaret esnasında öğrencilerimiz, ilimizin kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olup, toprakla doya doya vakit geçirme imkânı bulurken, soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan endemik hayvanlarımızı da yakından tanıma fırsatı buluyor" dedi.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi öğrencilerin eğitim merkezi oldu - Resim : 2

Ankara'da ya da başka bir yerde bulunan okulların bu yeri ziyaret etmesi için Pursaklar Belediyesi ile irtibat kurması ve önden bilgi vermesi gerekiyor. Gerekli işlemleri tamamlayan ve randevu alan okullar öğrencilerini özel bir deneyim yaşamaları için Endemik Vadi'ye getirebiliyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER