Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi ile Ankara'ya özgü hayvanları koruma altına alıyor

2021 yılında Pursaklar'da belediye tarafından hayata geçirilen Endemik Vadi şehrin bir çok noktasından ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. Endemik Vadide ayrıca Ankara ile özdeşleşen canlılara yönelik çalışmalarda yürütülüyor.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi ile Ankara'ya özgü hayvanları koruma altına alıyor

Ankara'nın doğal güzelliklerini korumak ve onları vatandaşlar ile buluşturmak amacı ile Pursaklar Belediyesi tarafından inşa edilen Endemik Vadi Ankara ve ülkenin farklı kesimden gelen vatandaşları ağırlıyor.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi ile Ankara'ya özgü hayvanları koruma altına alıyor

ANKARA HAYVANLARI KORUMA ALTINA ALINDI

Bitki ve canlıların korunması ve bitkiler ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılması amacıyla Endemik Vadi adı verilen proje hayata geçirilmişti. Aradan geçen yıllarda ziyaretçi akınının yaşanmaya devam ettiği Endemik Vadide nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı Ankara canlıları da koruma altına alınıyor. Ankara Keçisi, Ankara Güvercini, Ankara Kedisi ve Ankara Tavşanı için yapılan çalışmalar ile bu canlıları gelecek nesillere de ulaştırabilmek hedefleniyor.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi ile Ankara'ya özgü hayvanları koruma altına alıyor - Resim : 2

Endemik Vadinin kendileri için önemine dikkat çeken Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin “Pursaklar halkına yeni bir nefes alanı sağlayan ve birbirinden göz alıcı güzelliğiyle kendisine bakanları hayran bırakan Endemik Vadimiz 2021 yılından bu yana hemşehrilerimizin akınına uğruyor. Ülkenin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşımızın, ilimizin kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olurken, soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan endemik hayvanlarımızı da yakından tanıma fırsatı buluyor” diyerek bu alanın ilçeye ve şehre kattığı değere işaret etti.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi ile Ankara'ya özgü hayvanları koruma altına alıyor - Resim : 3

HER YAŞTAN İNSAN GELİYOR

Öğrencilerin de zaman zaman toplu olarak ziyaret ettiği Endemik Vadi ile küçük yaşlardan itibaren insanların doğa sevgisi kazanması hedefleniyor. Endemik Vadi bilimsel çalışmalara da ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.

SONRAKİ HABER