Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evlerine ilgi devam ediyor

Türkiye'de ilk kez Pursaklar Belediyesi tarafından uygulanan Dede Torun Evleri projesi, 2010 yılından bu yana faaliyetlerine devam ediyor. Dedeler ve torunlar lokali geçmiş ve gelecek kuşağı bir arada buluşturmaya devam ederken vatandaşların ilgisi de devam ediyor.

Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evlerine ilgi devam ediyor

Pursaklar Belediyesi, ilçede 5 farklı Dede Torun Evinde birçok farklı etkinlik düzenledi. Geçmişin tecrübesini geleceğe aktararak Kuşaklar arası bağı güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Dede Torun evlerinde çeşitli toplantılar ve seminerler düzenleniyor.

Mimar Sinan, Saray, Pursaklar Merkez ve Yavuz Selim olmak üzere 4 ayrı yerde hizmet veren dede Torun Evleri'nde ilçede ikamet eden yaşlı vatandaşlar, çay ve çorbanın ikram edildiği hafta içi her gün birbirinden farklı etkinliklere katılma fırsatı elde ediyor.

PURSAKLAR'IN KALBİ DEDE TORUN EVLERİNDE

Pursaklar’ın büyüklerini Dede-Torun Evlerinde en iyi şekilde ağırlamak için büyük gayret gösterdiklerini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Dede Torun Evlerimize gelen ağabeylerimiz için her gün sporda sağlığa, kahramanlık türkülerinden tasavvuf musiki dinletisine ve kültür gezileri gibi birçok aktivite düzenledik.'' dedi.

Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evlerine ilgi devam ediyor

İlçede yaşayan tüm vatandaşları davet eden Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, ''Geleceğimizin yol göstericileri için ne yapsak az kalır. Birbirinden farklı etkinliklerle zamanın su gibi akıp geçtiği Dede-Torun Evlerimize tüm büyüklerimizi bekliyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu. İlçede 4 ayrı noktada ise hizmetler devam ediyor.

SONRAKİ HABER