Pursaklar Belediyesi Dede - Torun evleri soğuk havalarda sohbet etme yeri oldu

Pursaklar Belediyesi tarafından nesiller arasındaki bağı kuvvetlendirme adına hizmet veren Dede - Torun evlerine ilgi sürüyor. Soğuk havaların gelmesi ile beraber dışarıda üşümek istemeyen yaşlı bireyler bu alanda yaşıtları ile sosyalleşme fırsatı yakalıyor.

Pursaklar Belediyesi Dede - Torun evleri faaliyet vermeye devam ediyor

Pursaklar'da farklı yaş gruplarını merkezine alarak hayata geçirilen hizmetlerden birisi de Dede - Torun evleri olmuştu. Türkiye'de bir ilk olarak 2010 yılında açılan bu lokallar ile dedeler ile torunlarının evleri haricinde de aynı çatı altında vakit geçirmesine katkıda bulunuyor.

İnsanların kendi halinde zaman geçirdiği bir yer olmaktan çok uzak olan Dede Torun evlerinde, ilim, kültürel değerler ve Adab-ı muaşeret gibi konularda seminerler verilerek vatandaşların bilgilerinin artırılmasına yardımcı oluyor.

Pursaklar Belediyesi Dede - Torun evleri soğuk havalarda sohbet etme yeri oldu

SOĞUK HAVALARDA SICAK ÇAY VE MUHABBET

Yaşlarının da etkisiyle gün içinde boş zamanı çok olan bireyler kendi yaş grupları ile de vakit geçiren vatandaşlar sosyalleşme fırsatı yakalıyor. Ankara'nın içinde bulunduğu soğuk günlerde Dede Torun evleri Pursaklar'daki dedeler için buluşma mekanı oldu. Yaşlı vatandaşlar bir araya geldikleri Dede Torun evlerinde çay eşliğinde sohbetler ediyor.

Pursaklar Belediyesi de Dede-Torun evlerini ziyaret eden vatandaşları paylaşarak "Havaların serinlemesi ile birlikte büyüklerimizin, Dede-Torun Evlerimize olan ilgisi artarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu yerlerde vakit geçirmek için her hangi bir ücret bedeli alınmıyor. Vatandaşlar Mimar Sinan, Saray, Pursaklar Merkez ve Yavuz Selim'de ki evlerden kendilerine en yakın olanı öğrenip gün içinde vakitlerini burada geçirebiliyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER