Pursaklar Belediyesi Dede-Torun Evleri ile nesiller arası bağ kuvvetleniyor

Türkiye'de ilk olan Dede-Torun evleri yıllardır Pursaklar hizmetine hizmet vermeye devam ediyor. Bu evlere gelen dedeler ve torunları birlikte sosyalleşip etkinliklerde yer alma fırsatı yakalıyor.

Pursaklar Belediyesi Dede-Torun Evleri ile nesiller arası bağ kuvvetleniyor

Türk örf ve adetlerinde yaşça büyük olan vatandaşlara büyük önem gösteriliyor. Bu kişilerin hayat tecrübeleri özellikle genç yaştaki vatandaşlar için ilerleyen yıllarda önemli bir kılavuz oluyor.

Pursaklar Belediyesi de ilk olarak 2010 yılında Dede-Torun Evlerini açarak kuşaklar arasındaki bağı kuvvetlendirmeye destek oluyor. Ücretsiz bir şekilde dedelerin torunları ile gidip vakit geçirdiği dede torun evlerinde kültür, ilim, Adab-ı muaşeret konularında bilgilendirme seminerleri yapılıyor.

Pursaklar Belediyesi Dede-Torun Evleri ile nesiller arası bağ kuvvetleniyor

GEÇMİŞ VE GELECEK KUŞAK BİR ARADA

Pursaklar Belediyesi de "Dedeler ve torunlar lokali geçmiş ve gelecek kuşağı bir arada buluşturmaya devam etmektedir" diyerek alanın kuruluş amacını ifade etti. İlçenin Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de "Dede Torun Evlerimizi kullanan ağabeylerimiz için her gün alanında uzman kişiler tarafından spor, sağlık, kahramanlık türküleri, tasavvuf musiki dinletisi, kültür gezileri gibi birçok aktivite düzenleniyor" denilerek evlerin yaşlı vatandaşların sosyal hayatına etkisinden bahsetti.

Dede-Torun Evlerine gelen vatandaşlar kendi yaş grubu ile beraber sosyalleşme ve torunları ile daha fazla güzel vakit geçirme vaktine sahip oluyor. Bu evler Mimar Sinan, Saray, Pursaklar Merkez ve Yavuz Selim olmak üzere 4 farklı yerde faaliyetlerini sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER