Pursaklar Belediyesi boş arazilere yaptığı ekimlerin hasadını almaya başladı

Ankara'da Pursaklar Belediyesi geçtiğimiz dönemlerde önemli bir uygulamayı hayata geçirmişti. Belediye ilçe sınırlarında kalan ve tarıma müsait arazilere tohum ekilmesini sağlamıştı.

Pursaklar Belediyesi boş arazilere yaptığı ekimlerin hasadını almaya başladı

Tarıma teşvik ve ekonomiye katkı sağlaması adına yapılan uygulama Pursaklar halkı tarafından olumlu karşılanmıştı. Belediye yönetimi elde edilecek mahsulleri vatandaşlar için kullanılmak üzere nohut, buğday ve mercimek gibi baklagiller ekmişti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN BOŞ ARAZİLERE TOHUM EKİLDİ

Yapılan ekim işlerinin ardından beklenen gün geldi. Pursaklar'da yaşayan ihtiyaç sahiplerine gönderilen aşevinde kullanılmak üzere mahsüllerin toplanma işlemi gerçekleştiriliyor.

Pursaklar Belediyesi boş arazilere yaptığı ekimlerin hasadını almaya başladı

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de devam eden hasat sürecini yakından takip ediyor. Başkan çetin konu ile ilgili yaptığı bilgilendirmede "Her sene olduğu gibi bu yılda hasat işlemlerimize başladık. Boş tarlalarımızı değerlendiriyor, nohut, buğday, mercimek ekiyoruz. Vakti geldiği zaman da hasatımızı yapıyor, elde ettiğimiz mahsulü aşevimizde değerlendirerek ihtiyaç sahibi ailelerimize yemek olarak ulaştırıyoruz" dedi.

Pursaklar Belediyesi boş arazilere yaptığı ekimlerin hasadını almaya başladı - Resim : 2

PURSAKLAR'DA TARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Pursaklar Belediyesi'nin tarım konusundaki hassasiyetinin bu hizmet ile sınırlı kalmayacağı mesajı verildi. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin "arımsal alandaki çalışmalarımızı çiftçilerimizle birlikte daha da büyüterek tarımda da adından söz ettiren bir ilçe haline geleceğimize yürekten inanıyorum. Hasadımız bereketli olsun" diyerek temennisini dile getirdi.

Yapılan bu hizmet ile Pursaklar Belediyesinin ekonomisinin korunması amaçlannıyor. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine doğal bir şekilde beslenme imkanı sunuluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER