Pursaklar Belediyesi aşevi ile ihtiyaç sahiplerini doyuruyor

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde belediye tarafından kimsesiz yaşlı ve engelli vatandaşlara sıcak yemekler hazırlanıyor. Yıllardır devam ettirilen bu hizmet ile yardıma muhtaç Pursaklar vatandaşlarına yanındayız mesajı veriliyor.

Pursaklar Belediyesi aşevi ile ihtiyaç sahiplerini doyuruyor

Maddi anlamda toplum genelindeki insanlar ile aynı şartlara sahip olamayan ve Pursaklar ilçesinde ikamet eden vatandaşlar için 2021 yılından beri aşevi hizmeti veriliyor. Pursaklar Belediyesi tarafından verilen bu hizmet ile kendi yemeğini yapamayan, çeşitli nedenlerden ötürü buna gücü yetmeyen vatandaşların sağlıklı olarak beslenmesi sağlanıyor.

Pursaklar Belediyesinin bir çok sosyal yardımından birisi olan Aşevi hizmetinde sağlığa uygunluk konusunda denetlenen gıdalar ile alanında uzman aşçıların yaptığı yemekler hijyen gözetilerek paketleniyor. Bu yemekler Pursaklar Belediyesi sistemine kayıtlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak ulaştırılıyor.

Pursaklar Belediyesi aşevi ile ihtiyaç sahiplerini doyuruyor

"BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"

İnsanın hayata devam etme konusunda zorunlu olarak besin alması göz önünde bulundurulduğunda aşevi hizmetinin ne kadar önemli olduğu akıllara gelebiliyor. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de hiç bir vatandaşlarının yatağa aç girmemesini istediklerini belirterek "Aşevimizde yapılan sıcak yemekleri, yemek yapamayacak durumda olan kimsesiz, yaşlı ve özel gereksinimli hemşehrilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Sürekli hemşehrilerimizle iletişim halindeyiz. Biz birlikte güçlüyüz” dedi.

Manevi anlamda da büyük önem taşıyan ihtiyaç sahiplerine yemek hazırlama hizmeti Pursaklar Belediyesi ekipleri tarafından 365 gün boyunca devam ettiriliyor. Ekiplerin yardım alması konusunda onay verdiği kişiler bu hizmetten bir ücret ödemeden yararlanabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER