Pursaklar Belediyesi AB üyesi ülkelere danışmanlık hizmeti verecek

Pursaklar ilçesinde yürütülen faaliyetler uluslararası iş birlikleri konusunda da önemli rol oynuyor. Bu kapsamda İspanya'nın Alzira Belediyesi öncülüğünde bir heyet çalışmaları yerinde incelemek için Pursaklar'a geldi.

Pursaklar Belediyesi AB üyesi ülkelere danışmanlık hizmeti verecek

Ankara'nın il düzeyinde olduğu kadar ilçe düzeyinde yapılan çalışmalarda önem taşıyor. Gerçekleştirilen hizmetler ile ülkeler arası ikili işbirliklerinin geliştirilmesine destek olunuyor.

Pursaklar ilçesinde yurt dışından gelen bir heyet misafir edildi. Avrupa Birliği üye devletlerinin katılımı ile ve Alzira Belediyesi koordinatörlüğünde gelen heyet Pursaklar Belediyesi Hanım Evlerinde verilen hizmetleri yerinde takip etti.

PURSAKLAR BELEDİYESİ AB ÜLKELERİNE YARDIMCI OLACAK

İspanya'nın Alzira Belediyesi'nin koordine ettiği ve İspanya, Polonya ve İtalya'dan gelen 10 kişi verilen hizmetleri yerinde inceledi. Pursaklar Belediyesi'de bu konuda verdiği hizmetlerin Avrupa ülkelerinde de uygulanması adına danışmanlık yaparak önemli bir başarıya imza atmış olacak.

Pursaklar Belediyesi AB üyesi ülkelere danışmanlık hizmeti verecek

Heyette bulunan İspanyol vatandaşlardan Jesus çalışmaları incelediğini ve çok beğendiğini ifade ederek "Alzira Belediyesi'nde çalışıyorum. Bizde de Hanım Evi'ne benzer uygulamalar var. Bu uygulamaların buradaki versiyonunu görüp, ülkemize nasıl transfer edebilmek için buraya ziyarete geldik. Burada yapılan eğitimler bizim eğitimlere benziyor" dedi.

KADINLAR HOBİ VE MESLEK SAHİBİ YAPILIYOR

Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hanım Evleri projesinin geçmişi olduğundan bahseden Aysun Tulumbacı "Yaklaşık 14 15 yıldır devam eden bir süreç. İlçemizin 5 farklı bölgesinde hanımlarımıza hizmet ediyoruz. Amacımız Hanımlarımızın sosyal ortamlarında bulunmaları ve meslek edinmeleri sağlamak adına alanlar oluşturmak. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar veriyoruz" diyerek kadınlara katılan değerden bahsetti.

Pursaklar'da kadınların gelişmesini sağlayan bu uygulamanın daha da yaygınlaşması bekleniyor. Avrupa ülkelerinin dikkatinin çekilmesi programın önemini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER