Pursaklar Belediyesi 30 Ağustos'ta Keşanlı Ali Destanı oyununu sahneledi

Sık sık ilçe vatandaşları için ücretsiz tiyatro gösterileri programları organize eden Pursaklar Belediyesi Zafer Bayramına özel olarak bir gösteri daha hazırladı. Pursaklar halkının ilgisinin yüksek olduğu oyunda milli duygular en üst düzeyde yaşandı.

Pursaklar Belediyesi 30 Ağustos'ta Keşanlı Ali Destanı oyununu sahneledi

30 Ağustos tüm yurtta gün boyu coşku ile kutlandı. Ülkenin nasıl zorlu bir yoldan geçerek kurulduğunu bir kez daha hatırlatan bugüne özel olarak farklı çeşitlerde pek çok gösteri düzenlendi.

BAŞKAN ÇETİN'DE OYUNU İZLEYENLER ARASINDAYDI

Haldun Taner tarafından yazılan ve ilk defa 1964 yılında sahnelenen Keşanlı Ali Destanı bu seferde Pursaklar halkı için tiyatro sahnesinde oynandı. 30 Ağustos akşamı Devlet Tiyatroları Pursaklar sahnesinde sahnelenen oyuna ilgi yoğun oldu.

Pursaklar Belediyesi 30 Ağustos'ta Keşanlı Ali Destanı oyununu sahneledi

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de sahnelenen oyunu izlemek için salonda yer aldı. Oyun öncesinde tek tek koltuklar bayraklar ile donatılırken, oyunda duygusal anlar yaşandı.
Oyunu ilgiyle takip eden Pursaklar halkı Türk bayrağını doyasıyla kutlayarak bayram heyecanını birlikte yaşadı.

Pursaklar Belediyesi 30 Ağustos'ta Keşanlı Ali Destanı oyununu sahneledi - Resim : 2

KURSİYERLERE TEŞEKKÜR GELDİ

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, eğitim verdikleri kursiyerlerin hazırlamış oldukları oyundan dolayı duyduğu mutluluğu sosyal medya hesabından dile getirdi. Başkan çetin "Çok mutluyum! PYM Tiyatro ekibimiz “Keşanlı Ali Destanı” oyunuyla büyük alkış topladı. Yoğun ilgileriyle koltuklarımızı boş bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER