Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'den arefe gününde ev ziyareti

Yarın başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar arefe günü heyecanını yaşadı. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de ilçelerinde bulunan bir ailenin evine misafir oldu.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'den arefe gününde ev ziyareti

Ramazan ayının son günü ülkemizde bayrama hazırlık ve iyiden iyiye bayram havasına girilerek geçirildi. İnsanlar mezarlık ziyaretleri gerçekleştirirken son hazırlıklarını da tamamlama telaşı içine girdi.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'den arefe gününde ev ziyareti

BAŞKAN ÇETİN'DEN AREFE GÜNÜ YAPILANLAR PAYLAŞIMI

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'de sabah saatlerinde arefe gününde yapılan adetler ile ilgili bir paylaşımda bulunarak vatandaşların heyecanını paylaştı. Başkan Çetin "Arefe günü yapılacak işlerimiz bellidir. Önce kabirlerimizi ziyaret ederiz. Geçmişlerimize ve bütün Müslümanlara Kur’an-ı Kerim okur, dualar ederiz. Çocukları berbere götürür, bayram tıraşlarını yaptırırız. Misafirler için kolonya-şeker eksikleri tamamlanır, yapraklar sarılır, baklavalar açılır. Verilecek harçlıklar bozuk para haline getirilir" dedi.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'den arefe gününde ev ziyareti - Resim : 2

AİLE ZİYARETİ VE GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİSİ

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ilçelerinde bulunan bir aileye arefe gününde ziyaret gerçekleştirdi. Sosyal medya hesabından ziyaret ile ilgili bir paylaşım yapan Başkan Çetin "Arefe günü Azkoç ailesini ziyaret ettik. Evladımıza bayram hediyesini verdik. Dualarımız onunla… Allah acil şifasını versin" dedi.

Arefe günü Ankara'da ve Pursaklar'da insanların bayrama hazırlığı ile geçti. Yarından itibaren ise 3 gün boyunca tüm Müslümanlar birlikte Ramazan Bayramı mutluluğunu paylaşacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER