Ankara'nın kedileri Pursaklar Belediyesi tarafından koruma altına alındı

Pursaklar Belediyesi tarafından hayvanları koruma ve ihtiyaçlarını gidermeye yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor. İlçede kurulan Kedi evi ile şehrin sembolü olan Ankara kedisine sahip çıkılıyor.

Ankara'nın kedileri Pursaklar Belediyesi tarafından koruma altına alındı

Ankara'nın en bilinen canlı türünden olan Ankara Kedisi beyaz tüyleri ve renkl gözleri ile her yaştan insanın sempatisini kazanıyor. Anadolu'nun dünyaca ünlü kedilerinden olan Ankara Kedisini koruma ve gelecek nesillere ulaştırma adına şehirde çalışmalar sürüyor.

Ankara'nın kedileri Pursaklar Belediyesi tarafından koruma altına alındı

ANKARA KEDİSİ İÇİN YAŞAM ALANI

Özellikle Endemik Vadide Ankara'ya özgü Ankara Keçisi, Ankara Güvercini ve Ankara Tavşanını koruma altına alan Pursaklar Belediyesi Kedi Evi ile Ankara Kedisini de koruyor.

2017 yılında ilçe halkının hizmetine açılan Kedi Evi ile Ankara Kedisini yakından görme ve onlarla ilgilenme fırsatı elde edilebiliyor. Pursaklar Belediyesi tarafından alınan bilgide ise Kedi Evi'nin öncelikli amacının Ankara Kedisinin neslini korumak ve dünyaya tanıtmak ifadeleri yer aldı.

Ankara'nın kedileri Pursaklar Belediyesi tarafından koruma altına alındı - Resim : 2

KEDİLERLE İÇ İÇE KAFE HİZMETİ

Asıl adı Ankara Kedisi Koruma-Yaşatma ve Tanıtım Merkezi olan Kedi Evi'ne gelenlerin vakit geçirmesi için bir kafede bulunuyor. Ziyaretçiler kediler ile ilgilenerek bu hizmetten de yararlanabiliyor.

Pursaklar ilçesinde bitki ve hayvanları koruma çalışmaları sürüyor. İlçe sakinleri de bu yerlere gelerek şehirlerinin sembol canlılarını kendi gözleri ile görebiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER