Ankaralılar aileleriyle orada çok güzel vakit geçirecek! İlginç hediyeler ve ikramlarla sizleri bekliyor

Ankara'nın keşfedilmeyi bekleyen pek çok rotası bulunuyor. Başkentin kuzey girişindeki bir lokasyon görenleri adeta büyülüyor. Özellikle çocuklu ailelerin uğrak noktası olmaya aday alanda birbirinden farkı hayvan ve bitki türleri de bulunuyor.

Ankaralılar aileleriyle orada çok güzel vakit geçirecek! İlginç hediyeler ve ikramlarla sizleri bekliyor

Ankaralılar aileleriyle orada çok güzel vakit geçirecek! İlginç hediyeler ve ikramlarla sizleri bekliyor - Haberankara.com / Özel haber

Başkent Ankara'da sosyal faaliyetlere vakit ayırmak isteyen Ankaralılar, özellikle hafta sonlarında neler yapabileceklerini araştırırken farklı adresleriHaberankara.com okurları için derlemeye devam ediyoruz. Başkentin sosyal imkanlarının kısıtlı olmasından yakınanlara özel olarak bir proje geliştiren Pursaklar Belediyesi de Endemik Vadi'de ziyaretçilerini bekliyor.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

Ankaralıların hafta sonlarını verimli geçirmek, şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak için yeni yerler keşfetmek isterken çocuklarının da iyi vakit geçirebilmelerini önemsiyor. Ankara'daki AVM yoğunluğu nedeniyle sosyal imkanların kısıtlı olmasından yakınanlar için Pursaklar'ın temsilcisi haline gelen Endemik Vadi, gençler ve çocuklu aileler için vazgeçilmez bir rota oluyor. Endemik Vadi de eğlenerek öğrenen çocukların yanı sıra vatandaşa tamamen ücretsiz hizmet verdiği biliniyor.

016-7629.jpg

ANKARA'NIN KUZEYİ ARTIK ÇOK DAHA EĞLENCELİ

Pursaklar Belediyesince faaliyete geçirilen Endemik Vadi, her gün binlerce ziyaretçi ağırlarken alanı henüz bilmeyen pek çok vatandaş bulunuyor. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'in prestij projesi olan Endemik Vadi temiz havanın, doğa ile iç içe olmanın ferahlığını yaşatıyor.

Ankara'nın kültürel değerlerinin bir arada olduğu alanda Ankara'ya özgü çiçek ve bitki türleri yer alıyor. Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi'de ektiği ve hasadını da kendi öz kaynakları ile gerçekleştirdiği bitkilerin hiçbir tanesini de boşa harcamıyor. 25 dönüm bir arazi üzerinde kurulu olan Endemik Vadi, 3 etaptan oluşurken birinci etapta sera - endemik bitki alanları yer alıyor.

prsklr-hava-0106.jpg

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'in destekleri ile alanda ATA Bahçesi kurulurken tohumlar da ücretsiz olarak halka dağıtılıyor. Bir yandan yetiştirilen tıbbı aromatik bitkiler toplanarak yağ elde ediliyor.

HEM EĞLENCE HEM ÖĞRENCE

Alanda görevli olan Ziraat Mühendislerinin tohum değişim programı ile fide yetiştirdikleri öğrenilirken yetiştirilen aromatik bitkilerin yağı çıkarılarak bu süreçte çocuklara gösteriliyor.Pursaklar ilçesindeki Endemik Vadi'de da çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor.

prsklr-hava-0120.jpg

Endemik Vadi'de ekilen bitkilerin yolculuğunun uzun olduğu bilinirken aromatik bitkilerden koku keseleri ve yağlar elde ediliyor. Ancak bu yağ ve koku keseleri ticari kaygı olmaksızın üretiliyor. Elde edilen ürünleri satmayan ve genellikle hediye ettiklerini belirten Pursaklar Belediyesi, bunları genelde Endemik Vadi'deki atölyelerde eğitim gören çocuklara hediye ediyor. Endemik Vadi'de oluşturulan çim alanda doğal bir ortamda çocuklara eğitimler verilirken uygulamalı olarak öğrenme projesi de desteklenmiş oluyor. Kekik, biberiye, nane, lavanta, ekinezya, adaçayı gibi tıbbi aromatik bitkiler Endemik Vadi'de yetiştirilirken yürüyüş alanlarında da bu bitkileri görmek ve kokularını almak mümkün.

prsklr-hava-0035.jpg

Sizlerde hafta sonu yapacak bir etkinlik arayışındaysanız çocukalrınız, arkadaşların, aileniz ve yakınlarınızla rahatlıkla gidebilir, tamamen ücretsiz hizmetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Haberankara.com / Özel haber, alınamaz, kopyalanamaz, alıntılanamaz.

SONRAKİ HABER