Ankaralı ailelerin kaçış noktası olacak! Çeşitli hediyeler ve ikramlar Ankara'nın kuzeyinde sizi bekliyor

Ankara'nın keşfedilmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Başkentin kuzey girişindeki lokasyon ziyaretçilerini büyülüyor. Çocuklu ailelerin uğrak noktası olacak alanda pek çok bitki türü bulunurken ziyaretçileri de sürprizler bekliyor.

Ankaralı ailelerin kaçış noktası olacak! Çeşitli hediyeler ve ikramlar Ankara'nın kuzeyinde sizi bekliyor

Ankaralı ailelerin kaçış noktası olacak! Çeşitli hediyeler ve ikramlar Ankara'nın kuzeyinde sizi bekliyor -Haberankara.com / Özel haber

Ankara'da sosyal faaliyetlere vakit ayırmak isteyenler özellikle hafta sonu neler yapabileceklerini araştırırken farklı adresleriHaberankara.com okurları için derlemeye devam ediyoruz. Başkentte sosyal imkanları artırmaya yönelik prestij projeleri geliştiren Pursaklar Belediyesi de Endemik Vadi'de ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

Ankaralılar şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak için yeni yerler keşfetmek isterken sosyal imkanların kısıtlı olmasından yakınanlara bir çözüm geldi.Pursaklar'ın temsilcisi haline gelen Endemik Vadi, ziyaretçiler için vazgeçilmez bir rota olurken Endemik Vadi de eğlenerek öğrenen çocukların yanı sıra vatandaşa tamamen ücretsiz hizmet verdiği öğrenildi.

SOSYALLEŞMENİN KEYFİ ANKARA'NIN KUZEYİNDE ÇIKIYOR

Pursaklar Belediyesince faaliyete geçirilen Endemik Vadi, her gün binlerce ziyaretçi ağırlarken alanı henüz bilmeyen vatandaşlar için alanda yaptığımız geziye dair notları detaylandırdık. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'in prestij projesi olarak hayata geçirilen Endemik Vadi; temiz hava, doğa ile iç içe olmanın ferahlığını yaşatırkenAnkara'nın kültürel değerlerinin bir arada olduğu alanda Ankara'ya özgü çiçek ve bitki türleri yer alıyor.

ekran-goruntusu-2023-08-23-222919.png

Pursaklar Belediyesi kendi öz kaynakları ile Endemik Vadi'de ektiği ve hasadını da gerçekleştirdiği bitkilerin hiçbir tanesini de boşa harcamıyor. 25 dönümlük bir arazi üzerinde kurulu olan Endemik Vadi, 3 etaptan oluşurken birinci etapta endemik bitkilerin bulunduğu sera alanları yer alıyor. Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'in destekleri ile alanda yetiştirilen tıbbı aromatik bitkiler toplanarak yağ elde ediliyor.

ekran-goruntusu-2023-08-23-222913.png

ÜRETİM AŞAMALARI TAKİP EDİLİYOR

Endemik Vadi seralarında görevli olan Ziraat Mühendislerinin tohum değişim programı ile fide yetiştirdikleri öğrenilirken yetiştirilen aromatik bitkilerin yağı çıkarılarak bu süreçte ziyaretçilere gösteriliyor.Pursaklar ilçesindeki Endemik Vadi de çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor. Endemik Vadi'de ekilen bitkilerin yolculuğunun uzun olduğu bilinirken aromatik bitkilerden koku keseleri ve yağlar elde ediliyor.

ekran-goruntusu-2023-08-23-222924.png

Yağ ve koku keseleri de hiçbir ticari kaygı olmaksızın üretiliyor. Elde edilen ürünleri satmayan ve genellikle hediye ettiklerini belirtenPursaklar Belediyesi, oluşturulan çim alanda doğal bir ortamda çocuklara eğitimler verilirken uygulamalı olarak öğrenme projesi de desteklenmiş oluyor.

ekran-goruntusu-2023-08-23-222929.png

Kekik, biberiye, nane, lavanta, ekinezya, adaçayı gibi tıbbi aromatik bitkiler Endemik Vadi'de yetiştirilirken yürüyüş alanlarında da bu bitkileri görmek ve kokularını almak mümkünken çocuklarınız, arkadaşlarınız, aileniz ve yakınlarınızla rahatlıkla gidebilir, tamamen ücretsiz hizmetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Haberankara.com / Özel haber, alınamaz, kopyalanamaz, alıntılanamaz.

SONRAKİ HABER