Yılmaz Tunç: Narin Güran olayı hakkında iddianame bu hafta mahkemeye sunulacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kamuoyunun merak ettiği Narin Güran cinayeti ile ilgili olacak yapılacak yargılamaya dair açıklama yaparak son durum hakkında bilgi verdi.

Yılmaz Tunç: Narin Güran olayı hakkında iddianame bu hafta mahkemeye sunulacak

Türkiye Narin Güran’ın oldukça kötü bir şekilde hayatını kaybetmesi karşısında büyük bir üzüntü duymuştu. Küçük çocuğun cansız bedeni bile günler sonra bulunabilmişti. Narin Güran soruşturması kapsamında ailesinden ve akrabalarından bazı kişiler yakalanmış ama süreç net bir şekilde neticelendirilmemişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu olay ile ilgili olarak kamuoyunun merak ettiği açıklamayı yaparak son bilgileri verdi.

İDDİANAME BU HAFTA MAHKEMEYE SUNULACAK

Geciken adaletin adalet olmayacağının altını çizen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Narin Güran soruşturmasında iddianame yazım sürecinde bulunuyor. Bu hafta iddianamenin mahkemeye sunulacağını düşünüyorum. Orada çok detaylı bir araştırma yapıldı. HTS kayıtlarından, daraltılmış baz çakışmalarına varana dek inceleme yapıldı. Adli tıp raporlarında ve ifadesi alınan kişilerin ifadelerinde ortaya koydukları hususlara, kamera görüntülerine varıncaya kadar çok kapsamlı bir delil toplama süreci yaşandı.” dedi.

NARİN'E KIYANLAR YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Herkesin bu olayın sorumluları hakkında yargının vereceği kararı beklediğini hatırlatan Bakan Yılmaz Tunç, “Narin evladımızın hunharca katledilmesi hepimizi çok derinden sarstı ve etkiledi. Öncelikle temennimiz bir daha böyle bir olayla karşılaşmamaktır. Onun cansız bedenine ulaştıktan sonra adli soruşturma detaylı, titiz ve hataya yer bırakmayacak şekilde sürdürüldü. Tahminimize göre bu hafta içerisinde hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesine sunulacak. Narin’e kıyanlar, olayın içerisinde bir şekilde olanlar yargı önünde hesap verecekler.” ifadelerini kullandı.

Narin Güran soruşturmasında iddianamenin mahkemeye sunulması ile beraber savcılık makamının olaya karışan kişiler hakkında elde etmiş olduğu deliller ve bu deliller ışığında şahıslar hakkında istenilen cezalar belli olmuş olacak. Mahkemenin bu iddianameyi kabul etmesi ile beraber ise duruşma günü belirlenerek yargılama aşamasına resmen geçilmiş olacak. Kamuoyu bu yargılama sürecini ve çıkacak neticeyi büyük bir merakla takip ediyor olacak.

SONRAKİ HABER