Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç kimdir?

Geçtiğimiz günlerde 2024 Yerel seçimlerine her hangi bir ittifak yapmadan gireceğini açıklayan Yeniden Refah Partisi seçime kendi adayları ile gireceğini açıklamıştı. Bugün Yeniden Refah Partisi aday tanıtımı toplantısında partinin Ankara adayının Suat Kılıç olduğu ilan edildi.

Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç kimdir?

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın başında olduğu Yeniden Refah Partisi 2018 yılında kurulmasına rağmen, gündemde kilit rol oynayan bir parti olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Seçimlerinde Cumhur İttifakı çatısı altında yer alan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 5 Milletvekili sokmayı başaran Yeniden Refah Partisi yerel seçimlerinde kendi adayları ile girme kararı almıştı.

MERAKLA BEKLENEN AÇIKLAMA YAPILDI

Cumhur İttifakı içerisinde yer alıp almayacağı günlerce konuşulan ve geçtiğimiz günlerde Fatih Erbakan'ın açıklaması ile seçime kendi adayları ile gireceği kesinleşen Yeniden Refah Partisi'nin Ankara adayının kim olacağı merak konusu olmuştu. Bugün parti tarafından yapılan açıklamada Yeniden Refah Partisi ABB adayının Suat Kılıç olduğu öğrenildi.

Uzun yıllar boyunca Ak Parti çatısı altında yer alan, Milletvekilliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerinde de bulunan Suat Kılıç geçtiğimiz yıl Ak Parti'den ayrılıp Yeniden Refah Partisi'ne geçmişti. Partinin en etkili isimlerinden gösterilen Kılıç'ın Ankara'da nasıl bir oy alacağı merak konusu oldu.

Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç kimdir?

YENİDEN REFAH PARTİSİ ABB BAŞKAN ADAYI SUAT KILIÇ KİMDİR?

23 Temmuz 1972’de Samsun‘da doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Elmas’tır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Dünya Radyo, Kanal 7, NTV ve Kanal D’de program yapımcısı, sunucusu, haber müdürü ve haber editörü olarak görev yaptı.

22. Dönem Ak Parti Samsun Milletvekili. 22. Dönem’de TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 23. Dönem’de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde ve 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde AK Parti’den Samsun milletvekili seçilmiştir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Temmuz 2011 günü açıklanan 61. Hükümette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı. 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini Ak Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç‘a devretti. İngilizce bilen Kılıç, Melike Nur Kılıç evli olup 3 erkek çocuk babasıdır.

21 yıl boyunca üyesi olduğu AK Parti'den ayrılan ve Yeniden Refah Partisi'ne geçen Suat Kılıç'ın aday gösterildiği Ankara'da nasıl bir sonuç alacağı merak konusu oldu. Kılıç'ın seçim gününe kadar hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER