Yeni RTÜK üyesi mecliste yapılan oylama ile belirlendi

RTÜK'te boşalan bir üye yapılan oylama sonucu belirlendi

Yeni RTÜK üyesi mecliste yapılan oylama ile belirlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir kuruluş üyesi için daha oylama yapıldı. Edinilen bilgiye göre Ankara'daki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan oylama sonucu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) boşalan bir üye kontenjanı için oylama gerçekleştirildi.

Alınan bilgiye göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekillerinin katılımı ile bir oylama daha gerçekleştirildi. Bu oylama ülkemizde yapılan yayın faaliyetlerini düzenleme ve kurallara uyulmasını sağlamak ile görevli RTÜK için yapıldı. İYİ Parti kurulduğu dönemden bu yana RTÜK için ilk üyesini yapılan oylama sonucu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda sahip olduğu kontenjan için seçtirdi.

Yeni RTÜK üyesi mecliste yapılan oylama ile belirlendi

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili olarak görev yapan Gülizar Biçer Karaca'nın başkanlığını yaptığı oturumda RTÜK üyeliğinde boş olan 1 kişilik boş üye kontenjanına Ahmet Can Buğday seçildi. Yapılan oylamada 344 oy kullanıldığı ve 2 adayın yarıştığı bildirilirken bu oyların 306'sını Ahmet Can Buğday'ın, ve 7'sini Hüseyin Raşit Yılmaz'ın aldığı, geri kalan 30 oyun ise geçersiz sayıldığı bildirildi.

AHMET CAN BUĞDAY EN KISA ZAMANDA GÖREVE BAŞLAYACAK

İYİ Parti'nin ilk Radyo ve Türkiye Üst Kurulu üyesi olarak parti içinde özel bir yere sahip olan Buğday'ın yapılan oylama oturumunun adından kısa süre içerisinde yeni seçildiği görevine başlaması bekleniyor.

SONRAKİ HABER