Yeni Lübnan Büyükelçisi olarak atanan Murat Lütem kimdir? Biyografisi ve kariyeri

5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan atama kararnamesi ile Lübnan Büyükelçisi olarak Murat Lütem atandı. Büyükelçi atamaları yapıldı.

Yeni Lübnan Büyükelçisi olarak atanan Murat Lütem kimdir? Biyografisi ve kariyeri

Büyükelçi atamaları 5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan atama kararnamesi ile çok sayıda bürokratik kadroda görevden alma ve yeni atama kararları açıklandı. Atama yapılan pozisyonlar arasında Lübnan ve Pakistan büyükelçikleri de yer aldı. Lübnan son dönemde İsrail tarafından yapılan saldırılar nedeniyle gündemde yer alıyordu.

YENİ LÜBNAN BÜYÜKELÇİSİ OLARAK ATANAN MURAT LÜTEM KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1969 yılında Ankara'da dünyaya gelen Murat Lütem, üniversite hayatına Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde başlayarak 1993 yılında mezun oldu.

Mezun olduğu yıl Dışişleri Bakanlığı'nda kariyerine başlayan Lütem, 2001 yılından 2003 yılına kadar dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in özel kalem müdür yardımcılığı görevini yaptı.

2007 yılında 3 sene boyunca Abdullah Gül'ün dışişleri danışmanı olarak görev yapan Murat Lütem, sonrasında Harvard Üniversitesi Weatherhead Merkezi'nde araştırmacı olarak yer aldı.

2013 yılına kadar Boston Başkonsolosu olarak görev yapan Murat Lütem, 3 sene boyunca Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun özel müşavirliği yaptı.

Yeni Lübnan Büyükelçisi olarak atanan Murat Lütem kimdir? Biyografisi ve kariyeri

2016 senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Singapur Büyükelçisi olarak atandı. Söz konusu görevinin ardından Lütem, İkili İlişkiler Genel Müdürü olarak görevlendirildi. 5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Lübnan büyükelçisi olarak atandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER