Yavuz Ağıralioğlu bugün kurdukları siyasi partinin isminin neden A Parti olduğunu açıkladı!

Türk siyasi hayatına bir siyasi parti daha katıldı. Eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde Anahtar Parti kuruldu.

Yavuz Ağıralioğlu bugün kurdukları siyasi partinin isminin neden A Parti olduğunu açıkladı!

Türk siyasetinde siyasi parti enflasyonuna bir siyasi parti daha dahil oldu. Eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu bir süredir parti kurmak için görüşmeler yapıyordu. Yapılan bu görüşmeler ile beraber yeni partinin kurulumu için ilk adım atıldı. Yavuz Ağıralioğlu bugün Ankara’da düzenlenen tanıtım toplantısı ile yeni partinin ismini açıkladı.

ATO Congresium'da gerçekleştirilen toplantıda partinin ismi ilk defa Yavuz Ağıralioğlu tarafından açıklandı. Partinin Anahtar Parti ismi ile kurulduğunu belirten Yavuz Ağıralioğlu, partinin ismine milletin karar vereceğini ifade etti. A Parti olarak ilan edilen yeni partinin milletten teveccüh görmesi durumunda uygun bir ismin millet tarafından verileceği açıklandı.

“Biz niyetimizi beyan edelim, kahramanlık yaparsak milletimiz bize isim bulsun istedik”

Partisinin isim belirleme sürecini anlatan Ağıralioğlu, Türkiye'deki diğer parti isimlerinin kelime yorgunluğu oluşturduğunu ifade ederek, “Bu kavram ve kelime yorgunluğunun, güzel güzel isimler bulup, konuşmalar yapıp, veciz veciz nutuklar atıp, harikulade programlar yazıp, milletin bulduğu bu fakirliğin milletin kahrına sebep olacağından bahisle ben arkadaşlarıma, 'Bu kadar kelime, kavram yorgunluğunun üzerine bir de biz yük etmeyelim kendimizi milletimize. Alfabemizin ilk harfinden başlayalım' dedim. Biz niyetimizi beyan edelim, kahramanlık yaparsak milletimiz bize isim bulsun istedik. Başarırsak, akıllıların, ahlaklıların, adaletlilerin, adanmışların, azimlilerin, milletin A planı olsun. A kalite yaşamın öncüsü olsun. Hakkı olan herkesin hakkını alabileceği bir anahtarı verebilmeyi namusu bilenlerin partisi Anahtar Parti” diye konuştu.

Yavuz Ağıralioğlu bugün kurdukları siyasi partinin isminin neden A Parti olduğunu açıkladı!

“Hiç kimse Öcalan'ı çözümün adresi diye gösteremez”

Türkiye'nin imkanlarının hem Türkiye'nin içinde yaşayanlara hem de Türk dünyasına yeteceğini söyleyen Ağıralioğlu, "40 yıldır evlatlarımızın canını, milletimizin canını terörle katleden bu alçak cinayet şebekesinin değil başını, sevenlerini bile Meclise sokmayacağız. Türk milletinin ve devletinin bunca ödediği bedel ortadayken, kendi evlatları şehit olmuş, geride kalanları mezar taşlarına 'Baba' diyorken, analar 40 yıldır mezar taşlarına 'evlat' diye sarılıyorken, hiç kimse ama hiç kimse evlatlarımızın katilini Meclise davet edemez.” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu öncülüğünde kurulan siyasi partinin Türk siyasetinde nasıl itibar göreceği merakla bekleniyor. Önemli siyasi figürler tarafından kurulan siyasi partilerin ömürlerinin bazen kısa olduğuna dair Türkiye’de önemli tecrübeler yaşanmıştı. Buna karşın A Parti hakkındaki nihai kararı yine seçmen verecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER