İmamoğlu ve Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye binasında bir araya geldi. Düzenlenen görüşme sonrasında kamera karşısına geçen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu önemli açıklamalarda bulundu.
Kısa süre de olsa Ekrem İmamoğlu'nu misafir ettiklerini ifade eden Yavaş, "Kısa sürede olsa misafir ettik malum eğilim yoklaması var. Ankara'da toplantı yapılıyor. Bu konuda ufak bir görüş ayrılığımız vardı. Bunlar basına yansımıştı. Dolayısıyla katılmamın uygun olmayacağını düşündüm ama bu konuda ağzımızı açtığımızda bir problem var gibi adlandırıldığı için en azından böyle bir görüntü vermek istedik. Bizler yol arkadaşıyız ben kendisine hem ziyaret için teşekkür ediyorum hem de eğilim yoklamasında kendisine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
"SON DERECE ÇİRKİN BULUYORUM"
Basın mensuplarının Ekrem İmamoğlu'na yöneltmiş olduğu diploma sorusuna yanıt veren Yavaş, "Yani bir siyasiye bu şekilde kumpas kurma yani bir şekilde yolun kesilmesini sağlamak için bir takım aparatları kullanmak hukuk idari olur son derece çirkin buluyorum ve aslında sayın cumhurbaşkanının müdahale etmesi lazım ona. Çünkü bu konularda en büyük tecrübe sahibi kendisi. Yolu kesilmek istendi kesilemedi. Artık demokrasimiz normal hale gelsin. Her seçime girerken ben Ankara’ya 2009’da geldim her seçime girerken mutlaka mutlaka ve mutlaka bir kararlama iftira kampanyası ile yol almak istiyorlar. Biz Ankara’nın siyasetini temizledik sıra Türkiye’nin kirli siyasetini temizlemeye geldi inşallah oda olacak"
"Sohbet ediyoruz dertleşiyoruz bir yol haritası var. Partimizin alacağı karara saygı duyduğumuz belirtiyoruz. Süreç, duygular, düşünceler ve fikirler ayırabilir. Mesele bir yolun yolcusu olmak biz aynı yolu yol arkadaşıyız " diyen ikili basın açıklamasını sonlandırarak katılım sağlayan basın mensuplarına teşekkür etti.
İMAMOĞLU GÖRÜŞMELERİNE DEVAM EDECEK
Mansur Yavaş, daha önce yaptığı açıklamasında Mamak'taki Ankara buluşmasına katılmayacağını dile getirmişti. Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda yapılacak olan görüşme öncesinde ABB'de Mansur Yavaş'ı ziyaret eden İmamoğlu seçim çalışmaları kapsamında görüşmelerine devam edecek.