Yastık altı altını olanlar dikkat! Yeni düzenlemeyle yastık altı devri kapanıyor

Yastık altı altını olanlara yeni düzenleme geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu, artık altınlar yastık altında saklanamayacak. Yeni düzenleme çok yakında geliyor.

Yastık altı altını olanlar dikkat! Yeni düzenlemeyle yastık altı devri kapanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları yastık altı altını olanları ilgilendiriyor. Yeni düzenlemeyle fiziki altınları olanlar artık altınlarını yastık altı saklayamayacak, altınlar ekonomiye kazandırılacak.

Yapılan son açıklamaya göre, yastık altını altında fiziki altını olanlar için yeni düzenleme yolda! Bu yeni düzenlemeyle birlikte, vatandaşlar fiziki altınlarını güvenle bankada saklayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, altın üretimini arttırmak ve madenciliği geliştirmek için vatandaşların dövizlerini evde tutmalarının yabancı ülkelere sıfır faizli kredi sağlamakla eş değer olduğunu belirtti.

FİZİKİ ALTIN TESLİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

Yastık altı altını olanlar dikkat! Yeni düzenlemeyle yastık altı devri kapanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yeni düzenleme ardından vatandaşların altınlarını bankalara yatırması durumunda, istedikleri an kolaylıkla altınlarını çekebilmeleri için bankaların fiziki altın teslim süreçlerine yenilik getirileceğini de açıkladı.

Ayrıca, altın imalatında kota uygulamasının 7 Ağustos 2023'te başladığını hatırlatan Yılmaz, rafinerilerin üretebileceği en küçük altın miktarının ise 1 gram olarak belirlendiğini ifade etti. Ağustos ayında ise kıymetli metallerde kaplama adi metallerin imalarında yüzde 20 ek vergi gelmişti.

YASTIK ALTI ALTINDA DEVLET GÜVENCESİ

Yastık altı altını olanlar dikkat! Yeni düzenlemeyle yastık altı devri kapanıyor - Resim : 2

Yapılacak yeni düzenlemeyle, yastık altı altını olan vatandaşlara devlet desteği sağlanacak. 650 bin liraya kadar olan altın hesapları devlet desteği sağlanacakken, vatandaşların altınlarını saklama maliyeti katlanmadan güvence altına alınacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER