Yaşar Güler: Gabar'da petrol çıkartılabiliyorsa Mehmetçiğimizin sayesindedir!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Türkiye’nin terörle mücadele konusunda destansı başarılar elde ettiğini açıklayarak Gabar’da petrol çıkarılabiliyorsa bunun verilen bu mücadele ile mümkün olduğunu söyledi.

Yaşar Güler: Gabar'da petrol çıkartılabiliyorsa Mehmetçiğimizin sayesindedir!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bugün Şırnak’ta bazı temaslarda bulundu. 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığına giderek incelemelerde bulunan Bakan Yaşar Güler buradan video konferans yolu ile sınır ötesinde görev yapan birliklerin komutanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Yaşar Güler terör ile mücadele kapsamında önemli açıklamalar da yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı olarak Türkiye’nin güvenliği için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Bakan Yaşar Güler terör ile mücadelede Türkiye’nin destansı bir başarı elde ettiğinin altını çizdi. Terör tehdidini kaynağında yok etme stratejisi kapsamında sınır ötesi operasyonlar yapıldığını söyleyen Bakan Yaşar Güler bunun da terör örgütlerine darbe olduğunu vurguladı.

“Gabar’da, güvenli bir şekilde petrol çıkartılabiliyorsa Mehmetçiğimizin sayesindedir”

Geçmişte yürütülen sınırlı hedeflere yönelik kısa süreli operasyonların yerine, bugün artık, ‘kaynağında, sürekli ve kapsamlı’ operasyonlar icra ederek terör örgütlerine büyük darbeler vurulduğunu kaydeden Bakan Güler, “Şu an, eğer orada olmasaydık; örgütün sınırlarımıza yönelik saldırıları, daha önce olduğu gibi devam edecekti ve mevcut istikrar ortamı sağlanamayacaktı. Bugün, güvenlik ve huzur ortamının tesis edildiği Şırnak’ta yatırımlar tüm hızıyla devam ediyorsa Türkiye’nin en büyük petrol rezervlerinden birine sahip Gabar’da, güvenli bir şekilde petrol çıkartılabiliyorsa bunlar hep, Mehmetçiğimizin en başta sınırlarımızın ötesindeki mücadelesi sayesindedir” diye konuştu.

“Terör örgütüne darbe vurmayı sürdüreceğiz”

Hudut güvenliğine dikkati çeken Bakan Güler, “Teröre karşı verdiğimiz başarılı mücadelenin yanı sıra, hudutlarımızın güvenliğini de personel sayısı ve teknoloji bakımından en güçlü ve en kapsamlı tedbirlerle sağlamaktayız. Aynı şekilde Mavi ve Gök Vatanımızda hak ve menfaatlerimizi de tavizsiz korumaktayız. Bu faaliyetlerimizle eş zamanlı olarak; karada, denizde ve havada büyük ve etkili tatbikatları icra etmekte; her geçen gün, en yenilerini envantere kazandırdığımız yerli ve millî savunma sanayisi ürünü silah sistemleriyle, şanlı ordumuzun imkan ve kabiliyetlerini daha da artırmaktayız” şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ana görevi olan Türkiye’nin güvenliğini sağlama konusunda bu görevini eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğini söyleyen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler aynı zamanda TSK’nın barışın güvencesi olma özelliğinin bulunduğunu belirtti. Dünyanın farklı coğrafyalarına görev yapan Türk askerlerinin o ülkelerde barışın tesis edilmesi için büyük gayret gösterdiğini belirten Bakan Yaşar Güler açıklamasında Türk ordusunun barışın yılmaz bir savunucu olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER