YASAL SÜREÇ BAŞLIYOR! Bakan Işıkhan, emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi için TBMM'yi işaret etti!

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi açıklaması heyecan yarattı. Emeklilere ikramiye ödemesine dair detaylar merak konusu olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan açıklama geldi.

YASAL SÜREÇ BAŞLIYOR! Bakan Işıkhan, emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi için TBMM'yi işaret etti!

Ülkemizde emeklilere yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılıyor. Emeklilere yapılan ikramiye ödemeleri vatandaşların gündeminde yer alırken seçim döneminde Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel emeklilere 5 bin TL ikramiye sözü verilmişti. Emekliler bu vaadin gerçekleşmesini beklerken konuyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kereye mahsus olmak üzere çalışmayan emeklilere 5 bin TL tutarında ikramiye ödemesi yapılacağını belirtti. Açıklamanın ardından bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiye için sürpriz bir açıklama yaptı.

''5 BİN LİRALIK TEK SEFERLİK ÖDEME, ÇALIŞMAYAN EMEKLİLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi. Emeklilere yapılacak olan 5 bin liralık tek seferlik ödeme, Bağ-Kur - SSK prim gün sayısı eşitleme ve ev hanımlarına emeklilik gibi konulara değinen Bakan Işıkhan, 5 yıllık süreçte hükümetin vatandaşlara verdiği sözlerin hepsini yerine getireceklerinin altını çizdi. Bakan Işıkhan, konuşmasında 5 bin lira tek seferlik ödeme hakkında açıklamalarda bulunarak, “5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak, çalışmalarımızı yarın sabah Meclis’e sunacağız. AK Parti grup başkan vekillerimiz bu konuda meclisteki yasal prosedürleri sürdürecek. Cumhurbaşkanımızın müjdesinden sonra teknik olarak çalıştık. Kanun teklifi yarın Meclisimizde olacak. Ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için o kadar faydalı olacak.

yasal-surec-basliyor-bakan-isikhan-emeklilere-5-bin-liralik-ikramiye-odemesi-icin-tbmmyi-isaret-etti.png

Kasım ayının 15’ine yakın, Kasım’ın ilk döneminde inşallah bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekleri” dedi. Yasal süreç bu durumda 11 Ekim Çarşamba günü başlayacak. Bakan Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak emeklileri sadece ekonomik yönden değil sosyal yönden de destekleneceği projelere adım atmak istediklerinin altını çizdi.

“BAĞ-KUR'LULARA 5 YIL ÖNCESİNDE EMEKLİ OLMA HAKKI TANIYORUZ”

Bağ-Kur prim eşitlemesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gerekli talimatları aldıklarını dile getiren Bakan Işıkhan, “7 bin 200'e güne düşürülmesi bizim için önemli sözlerden biri, bu konudaki çalışmalarımıza başladık. 9 bin yerine 7 bin 200 ödeyerek Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinde emekli olma hakkı tanıyoruz. Bu konuda temel değişkenlerimiz, standartlarımız olacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz.” dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER