Yargı paketinde soyadı revizyonu çalışması yapılıyor

TBMM, yaz tatili sıkı bir çalışma programı yürütüyor. TBMM Genel Kurulu, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleriyle başlayacak. Bu çerçevede teklife göre yargı paketinde soyadı revizyonu çalışması da yer alacak.

Yargı paketinde soyadı revizyonu çalışması yapılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yargı paketi üzerinde yaz tatili öncesinde sıkı sıkıya çalışıyor. Çalışmalarında vites yükselten TBMM'nin yeni yargı paketi üzerindeki görüşmeleri takip edilirken AK Parti’nin TBMM gündemine ilişkin taslak programına göre Genel Kurul bugünden itibaren 1 Ağustos tarihine kadar hafta sonu da dahil full mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmasına 53 maddeden oluşan vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin düzenlemeler içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleriyle başlarken 'soyadı revizyonu' konusu da bir kez daha gündeme geldi.

YARGI PAKETİNDE ‘SOYADI REVİZYONU’ ÇALIŞMASI

Yeni yargı paketinde yer alan teklife göre kamuoyunda 9’uncu yargı paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Genel Kurul gündemine gelmesi beklenirken iktidar kanadının yargı paketinin yasalaşabilmesi için CHP’nin “kırmızı çizgimiz” diyerek yoğun muhalefet gösterdiği kadının soyadı düzenlemesini teklif metninden çıkarması bekleniyor.

Yargı paketinde soyadı revizyonu çalışması yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Meclis’te bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadınların evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamayacağını ancak eşinin soyadı ile birlikte kullanabileceklerini öngören maddenin paketten çıkarılacağını kaydetti.

Yargı paketinde soyadı revizyonu çalışması yapılıyor - Resim : 2

Maddeye ilişkin daha önce Yargıtay’ın verdiği kararların inceleneceği ifade edilirken konuya ilişkin gelişmeler kadınlar tarafından merakla takip ediliyor.

SONRAKİ HABER