Vatandaşın yediği ette şüphe olmayacak! Bakan Yumaklı yeni sistemi duyurdu!

Bir çok defa uygunsuz hayvan kesimi ya da hijyen kurallarına uyulmama haberleri ile gündeme gelen kesimhaneler ile ilgili önemli bir adım atıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bundan sonra her et kesim yerinde kamera olmak zorunda olacağını açıkladı.

Vatandaşın yediği ette şüphe olmayacak! Bakan Yumaklı yeni sistemi duyurdu!

Sofraların vazgeçilmezlerinden olan küçük ve büyükbaş hayvan eti ülkemizde yoğun olarak tüketiliyor. Bu konuda hassas olan vatandaşlar, kesilmesi yasak olan at ve eşek eti gibi etlerin piyasaya sürülmesi ile uygunsuz bir şekilde hayvanların kesilmesi gibi haberlerden dolayı tedirgin oluyordu.

KESİM İŞLEMLERİ KAYIT ALTINA ALINACAK

İnsanların etleri düzgün ve güvenerek tüketmesi adına Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı rahatlatıcı haberi verdi. Bakan Yumaklı hazırladıkları Özel Hijyen Kuralları Yönetmelik taslağında kesimhanelere kamera takma zorunluluğu getirileceğini bildirdi.

Vatandaşın yediği ette şüphe olmayacak! Bakan Yumaklı yeni sistemi duyurdu!

Uygunsuz durumların tespiti anında ceza yazdıklarını ifade eden Bakan Yumaklı "Düzenlemeyle, kesimhanelerde belirli noktalarda kamera sisteminin kurulmasını zorunlu hale getiriyoruz. Kesilen hayvanların gerektiğinde dijital takibinin yapılabilmesi için de gerekli altyapının oluşturulmasını öngörüyoruz" dedi.

İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLERİN OLUŞMASININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

Yönetmeliğin hayata geçirilmesi ile birlikte art niyetli kasap ve kesimhanelerin amaçlarına ulaşması engellenecek. Bakanlığa bağlı ekipler gittikleri yerlerde bu sistemin uygulanmaması halinde işletmelere ağır cezalar uygulayacak. Bu adım ile birlikte vatandaşların et alırken aklında soru işaretinin kalmaması amaçlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER