Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Demirbaş yasaklı madde ile mücadele planını açıkladı

Seçim maratonuna erken giren Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı T. Murat Demirbaş, adaylığını açıkladığı günden beri Çankaya’nın her mahallesine giderek, sorunlara somut çözüm önerileri getirmesiyle adından söz ettiriyor. Demirbaş geçtiğimiz günlerde verdiği demeçle Çankaya’da yasaklı maddeyle mücadele için çalışmalar yaptığını açıkladı.

Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Demirbaş yasaklı madde ile mücadele planını açıkladı

İki çocuk babası ve tiyatro oyuncusu olan Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı T. Murat Demirbaş şimdiye kadar bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu belirtirken çözümün herkes için ulaşılabilir olacağını da belirtti.

Yasaklı maddelerin gençlerimizi ele geçirmesinden üzüntü duyduğunu belirten Demirbaş “2 evlat babası olarak üzülerek belirtiyorum ki yasaklı madde denilen illet evlerimize, çocuklarımızın okullarına kadar giriyor. Maalesef aileler için yeterli bilinçlendirme çalışması yok bu nedenle ailelerin yapabildiği tek şey çocuklarının bu illete bulaşmamasını dilemek oluyor. Üstelik Çankaya’mızın sokaklarında, parklarında yasaklı madde satıldığını vatandaşlarımızdan duydum. Tüm bunları düşünerek Çankaya’mızın yasaklı madde sorununa somut ve tüm vatandaşlarımızın erişebileceği çözüm önerileri hazırladık” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Demirbaş yasaklı madde ile mücadele planını açıkladı

VATANDAŞ DERDİNİ ANLATIRKEN ÇÖZÜMÜ DE SÖYLÜYOR

Demirbaş, her konuştuğu vatandaşın sözlerini özenle dinleyip notlar çıkardığını ve sorununu anlatan vatandaşın çözümü de beraberinde sunduğunu ifade ederek “Konu ne olursa olsun ister uyuşturucu ister sokak köpekleri, isterseniz kreşlerin fahiş fiyatları olsun vatandaş zaten size dert anlatırken kendi çözüm önerisiyle geliyor. En son esnaflarla sohbet etmek için sokağa çıktığımda bana, mahalle aralarından çocukların sınıflarına kadar girdi. Benim sizden en büyük isteğim bizler çocuklarımızı bu illetten nasıl koruyacağız onu bize anlatın, dedi. Hali hazırda somut çözüm önerilerimizi anlatınca adamcağızın içi rahatladı. İnsanlar aileleri, çocukları için endişe ederken bizim bu konuya değinmeden geçmemiz mümkün değil" diyerek bu konu hakkında vatandaşlardan kendisine gelen taleplerden bahsetti.

TEDAVİ SONRASI İŞ GARANTİSİ

Konu ile ilgili sözlerine devam eden Demirbaş, “Göreve geldiğimiz de uyuşturucu ile mücadele için yapacaklarımızı 4 madde ile özetleyebilirim;

1- Yasaklı maddeye karşı mücadele merkezleri kurulacak. Bu merkezlerde bağımlı aileleri de dilerse psikolojik destek alabilecek.

2- Çankaya’da her mahallede en az ikişer kez olmak üzere “Madde Bağımlılığı Nedir?” “Çocuğumu bağımlılıktan nasıl korurum?” gibi başlıklarla uzmanlar tarafından seminerler düzenleyeceğiz.

3- Bağımlılıktan kurtulmuş vatandaşlarımızın topluma karışması ve rehabilite olması konusunda destek verilecek, iş garantisi sağlanacak.

4- Okullarda öğretmenlere ve öğrencilere ayrı ayrı seminerler verilecek” diyerek sözlerini noktaladı.

SONRAKİ HABER