Umut hakkı nedir, Devlet Bahçeli Abdullah Öcalan hapisten çıkabilir mi?

Devlet Bahçeli tarafından bugün MHP Grup Toplantısında yapılan açıklamalar gündeme bomba gibi düşerken umut hakkı merak konusu oldu. Umut hakkı nedir, Devlet Bahçeli ne dedi, Abdullah Öcalan hapisten çıkacak mı?

Umut hakkı nedir, Devlet Bahçeli Abdullah Öcalan hapisten çıkabilir mi?

MHP Grup Toplantısı için kürsüye çıkan Devlet Bahçeli gündeme dair konuları değerlendirirken tartışmasız konuşmasının en dikkat çeken bölümü teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında yapmış olduğu açıklamalar oldu. Öcalan'ın TBMM'de konuşabileceği yönünde konuşan Bahçeli'nin umut hakkı vurgusu gündem oldu. Pek çok kişi umut hakkını araştırmaya başladı.

DEVLET BAHÇELİ, ABDULLAH ÖCALAN HAKKINDA NE DEDİ?

TBMM'de her meselenin ele alınıp milli ve müşterek akılla çözümünün mümkün ve hatta mecburi olduğunu söyleyen Bahçeli, “Eğer terörsüz bir siyaset, terörsüz bir ülke, terörsüz bir gelecek hususunda herkes ittifak halindeyse o halde değil elimizi taşın altına koymaya, gövdemizi koymaya varız ve buradayız. Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, ‘Umut Hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne de Edirne; adres İmralı'dan DEM'e uzansın" şeklinde konuştu.

UMUT HAKKI NEDİR, NE DEMEK, ABDULLAH ÖCALAN HAPİSTEN ÇIKABİLİR Mİ?

Umut hakkı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bir mahkumun belirli bir süre sonra cezasının yeniden gözden geçirilmesini ve rehabilitasyon sürecine tabi tutulma şansını içerir.

Bu hak hapishanede tutulan kişilerin belirli bir süre sonra burada göstermiş oldukları tutum ve iyi hal davranışları göz önünde bulundurularak koşullu salıverilmelerini içerir. Ancak bu hak her mahkuma tanınmaz ve özel koşullar içinde belirlenir.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER