Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Saraçhane’de yapmış olduğu açıklama günlerdir tartışılıyor. Başkan Mansur Yavaş konuşmasında terör örgütü bayraklarını paçavra olarak nitelendirmişti. Bu açıklamalar siyaset arenasında çokça tartışılmış ve belirli çevrelerden Başkan Mansur Yavaş’a eleştiriler yapılmıştı. Mansur Yavaş’a günler sonra destek Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi.
Silivri’de halen tutuklu olan ve 2 ayı aşkın bir süredir hakkındaki iddianamenin yazılmasını bekleyen Ümit Özdağ gündemi takip etmekten geri kalmıyor. Yazılı açıklamalar ile gündeme dair mesajlarını veren Ümit Özdağ son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın terör örgütü bayraklarını paçavra olarak ifade etmesine destek oldu.
MANSUR YAVAŞ TÜRK MİLLETİNİN VİCDANINDAKİ HAKİKATİ DİLE GETİRMİŞTİR
Ümit Özdağ’ın yapmış olduğu açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş, terör örgütünün paçavrasına “paçavra” diyerek Türk milletinin vicdanındaki hakikati dile getirmiştir. Bu ifadeleri nedeniyle eleştirilerin hedefi haline getirilmesini kabul etmiyoruz. Zafer Partisi olarak, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçileri ve tüm vatanseverler olarak açıkça ifade ediyoruz: O bez parçası, Türk milletinin nazarında bir paçavradan başka bir şey değildir!” ifadelerini kullandı.
MANSUR YAVAŞ'IN DURUŞUNU DESTEKLİYORUZ
Açıklamasını sürdüren Ümit Özdağ, “Devletimizin bağımsızlığına, milletimizin birliğine ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkan her vatansever gibi Sayın Mansur Yavaş’ın da bu duruşunu destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir kurumunda, hiçbir yöneticisinin, terör örgütlerinin sembollerine saygı duymasını beklemek mümkün değildir. Teröre ve bölücülüğe karşı duran herkesin yanındayız! Mansur Yavaş’ın bu haklı duruşuna yönelik haksız tepkileri reddediyor, tüm vatanseverleri milli değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.” şeklinde belirtti.
Ümit Özdağ tarafından yapılan açıklama ile Başkan Mansur Yavaş milliyetçi çevrelerden destek almış oldu. Bu konuda ilerleyen günlerde de yeni açıklamalar gelmesi bekleniyor.