Karayolları Genel Müdürlüğü, TÜRKSAT ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi’nin ortak çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamasında akıllı ulaşım sistemleri sayesinde ulaşımın hem daha güvenli hem de daha konforlu olacağının altını çizdi.
“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Karayolları ağımızda da seyahat sürelerini azaltmak, trafik güvenliğini arttırmak, mevcut yol kapasitelerini etkin kullanmak ve enerji verimliliği sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamak için akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Karayolu altyapımızı akıllı ve otonom teknolojilerle donatarak, hızlı ve emniyetli yollar tesis etme çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
TÜRKİYE’DE İLK ELEKTRONİK ÜCRET ÖDEME SİSTEMİ
Türkiye’nin akıllı ulaşım sistemleriyle tanışmasının ilk defa elektronik ücret ödeme sistemleriyle başladığını hatırlatan Uraloğlu, “Türkiye karayolu ağında, otoyol ve köprülerde ilk olarak 1999 yılında OGS uygulanmaya başladı. Daha sonra ise sürücülerin yanlarında taşıyabilecekleri elektronik kartlar ile ödeme yapılması sağlanan Kartlı Geçiş Sistemi devreye alındı. 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren ise KGS tamamen kaldırılarak, HGS yanı Hızlı Geçiş Sistemi uygulaması başladı. Artık hepimiz için en önemli şey zaman; hiçbir yerde beklemek istemiyoruz” şeklinde konuştu.
Bakan Uraloğlu, açıklamasının devamında özellikle gişe alanlarındaki kulvarların trafikte ciddi bir tehlike alanları oluşturduğunu ifade etti. Bu sebeple de artık serbest geçiş sisteminin zaman içerisinde Türkiye genelinde yaygınlaşacağını söyledi.