Türkiye'nin prim borcu en fazla olan şehirleri açıklandı! Ankara Zirvede

Son günlerde yaşanan yerel yönetimlerin borcu konusu ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu konuda geçtiğimiz gün bir paylaşımda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün bir paylaşım daha yaptı.

Türkiye'nin prim borcu en fazla olan şehirleri açıklandı! Ankara Zirvede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den gelen politika eleştirilerine onların yerel yönetim durumu ile cevap vermiş, borçların tahsil edileceğini açıklamıştı. CHP Lideri Özgür Özel ise bu açıklamaya mali darbe demiş ve boyun eğmeyeceklerini ifade etmişti.

Yaşanan bu gerilimin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı cephesinden yerel yönetimlerin borcu için harekete geçileceği açıklaması gelmişti. Konu ile ilgili yetkili isim olan Bakan Işıkhan konuya yeni bir boyut daha getirdi ve en borçlu 5 şehri açıkladı.

BAZI YANLIŞLARI DÜZELTMEMİZ GEREKİYOR

Bakan Işıkhan Prim borçları konusu ile ilgili yaptığı paylaşımda "Belediyelerin SGK’ya olan prim borçları ile ilgili birtakım gerçekleri aziz milletimize aktarmamız ve CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor. SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir" dedi.

Türkiye'nin prim borcu en fazla olan şehirleri açıklandı! Ankara Zirvede

Yerel seçim öncesinde de bu tablonun değişmediğini ifade eden Bakan Vedat Işıkhan "Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların yüzde 67,7’si tek başına CHP’li belediyelere ait. SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 5 milyar 751 milyon TL’dir" diyerek rakamlar ile kararlarının gerekçesini açıkladı.

LİDERLİĞİ ANKARA ALDI

Bakan Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre ülkenin prim borcu en yüksek şehri Ankara olurken, başkenti sırasıyla İzmir, İstanbul, Adana ve İstanbul'un Şişli ilçesi takip etti.

Ülkedeki tüm yerel yönetimlere borç tahsili için adımlar atıldı. Konu ile ilgili neler yaşanacağı ise merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER