Yayımlanan tebliğe göre, kamu kurumları ve özel kişilerin sözleşmeli avukatlarına en az 15 bin 800 TL ücret ödemesi gerekecek. Dava ücretleri ise 8 bin TL ile 67 bin 700 TL arasında değişecek. Ayrıca, avukatlara verilen büroda sözlü danışma hizmeti için ilk saat başına 2 bin 300 TL, sonraki her saat için bin 300 TL, çağrı üzerine gidilen yerde ise 1 saatlik sözlü danışma için 4 bin 800 TL ödenecek.
Yenilenen tebliğe göre, kira sözleşmeleri, tüzükler, yönetmelikler, miras sözleşmeleri, vasiyetnameler gibi belgelerin hazırlanması için avukatlara 19 bin TL ücret ödenmesi kararlaştırıldı.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı!
"YÜZDE 90 ORANINDA ARTIŞ"
Türkiye Barolar Birliği, konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:
"2023 - 2024 Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) Yürürlüğe Girmiştir: Tarife'de Ortalama Yüzde 90 Oranında Artış Sağlanmıştır. Ceza Yargılamalarında Hükmolunan Beraat ve Katılan Yan Vekâlet Ücretleri CMK Kapsamında Görev Yapan Zorunlu Müdafiler İçin de Uygulanacaktır." ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 2023 Anayasası Sempozyumu'nu düzenliyor!
Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği bu asgari ücret tarifesi, avukatlık hizmetlerinin maliyetini düzenlemek ve adil bir ücret yapısı oluşturmak amacıyla yeniden güncellendi.
Haberankara.com