TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay 13'üncü Çalışma Meclisi'nde konuştu! Her alanda işçilerin emeği var

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" temasıyla düzenlenen 13. Çalışma Meclisi toplantısına katıldı. Başkan Atalay burada yaptığı konuşmada işçilerin her alanda emekleri olduğuna vurgu yaptı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay 13'üncü Çalışma Meclisi'nde konuştu! Her alanda işçilerin emeği var

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay 13. Çalışma Meclisi'nde konuştu! Her alanda işçilerin emeği var - TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın moderatörlüğünde "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" temasıyla düzenlenen 13. Çalışma Meclisi toplantısına katıldı.

Oturumda, bu yıl geçerli olacak asgari ücreti belirleyen komisyonda TÜRK-İŞ heyetinde 4 işçinin yer aldığını anımsatan TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, sendikal örgütlenmenin önündeki engellere dikkati çekerek, "Sendikalar bir iş yerinde örgütlendiğinde işveren yetki davası açıyor. Yetki davası, mahkeme 7 sene sürüyor. 7 sene sonra ne iş yeri kalıyor, ne sendika kalıyor, ne bir şey kalıyor."

‘’HER ALANDA VE HER YERDE İŞÇİLERİN EMEĞİ VAR''

2023 - 2024 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Anlaşma Protokolü'nün 9 Mayıs 2023 tarihinde imzalandığını anımsatan Başkan Atalay, imzalandığı dönemde çok iyi olan sözleşmenin yüksek enflasyon nedeniyle anlamını yitirdiğini vurguladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay 13'üncü Çalışma Meclisi'nde konuştu! Her alanda işçilerin emeği var

"Bu ülkede asgari ücret konuşulmaya başladığında zam yapmak için fırsat kollayanlar harekete geçiyor. Kimisi stokçuluk yapıyor, kimisi zam yapıyor. Bunu yapanlar merhametsiz adamlar, cezadan falan anlamazlar. İstediğiniz zaman ceza verin, onların parayla ilişkisini kesmezseniz bunlar zam yapmaya devam eder." diyen Atalay, ‘’Her alanda ve her yerde işçilerin emeği var'' sözleri ile dikkat çekti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER